9 oplossingen voor de toekomst van de sociale zekerheid

De voorbije 6 maanden nodigde ACV-West Vlaanderen 9 (ondertussen 11) sprekers uit. Ze lieten hun licht schijnen over de toekomst van de sociale zekerheid. Wie betaalt de rekening? Wie zal van het vangnet gebruik kunnen maken? Herbekijk nu de video's!
Vincent Van Quickenborne (OpenVLD, voorzitter van de kamercommissie Sociale Zaken), Danny Pieters (hoogleraar sociale zekerheidsrecht KUL en senator voor N-VA), Wouter Beke (voorzitter CD&V), John Crombez (voorzitter SP.a), Kim De Witte (professor pensioenrecht KUL en voorzitter PVDA Limburg), Hans Maertens (voorzitter VOKA), Jan Smets (gouverneur NBB), Bea Cantillon (directeur Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck UA), Meyrem Almaci (voorzitter Groen) en Bart Buysse (directeur-generaal VBO) passeerden de revue. 
ACV-voorzitter Marc Leemans sloot op 17 april de reeks af. Hij hamerde onder meer op het respect voor mensen in miserie en het belang van solidariteit: "Zowel voor mensen die de kans krijgen dag na dag het beste van zichzelf te geven. Als voor de mensen die door tegenslag niet die kans krijgen".