Het ACV verhuist in Brugge

Binnenkort verhuizen de ACV-diensten uit Brugge-centrum en het dienstencentrum Brugge-(Sint-Andries) naar de nieuwe ACV-gebouwen in Sint-Michiels-Brugge. De verhuis gebeurt in twee bewegingen.
Volgende week vertrekken de ACV-diensten en –centrales uit de Oude Burg 17 naar de nieuwe ACV-site op de Koning Albert I-laan 132 in Sint-Michiels-Brugge. Half oktober verhuist ook het ACV-dienstencentrum Brugge-(Sint-Andries). Vanaf 19 oktober kan je dan terecht in het nieuwe ACV-dienstencentrum Brugge-(Sint-Michiels).
 
Centrales en tweedelijnsdiensten
Vanaf donderdag 21 september vind je in Sint-Michiels-Brugge de centrales ACV Bouw, Industrie & Energie, ACV-CSC METEA, ACV Openbare Diensten, ACV Voeding en Diensten, COC en LBC-NVK. De rechtskundige dienst en andere tweedelijnsdiensten van ACV West-Vlaanderen zullen in Sint-Michiels-Brugge aanwezig zijn op afspraak. Behalve het adres blijven alle contactgegevens (b.v. telefoonnummer) ongewijzigd. Op 19 en 20 september is het mogelijk dat de centrales en diensten moeilijker bereikbaar zijn wegens de verhuis.
 
Afscheid van de Oude Burg
Het ACV houdt al van kort na de Tweede Wereldoorlog kantoor in de Oude Burg in het centrum van Brugge. Sinds 1979 huist het ACV in het huidige gebouw op de Oude Burg 17. Volgende week neemt de vakbond dus afscheid van een tijdperk. Na een centralisatiebeweging van de administratieve diensten en door het feit dat er (veel) minder kantoorruimte nodig is in deze geïnformatiseerde tijden, is het ACV op zoek gegaan naar een iets kleiner, maar modern en functioneel gebouw, aangepast aan de hedendaagse noden. De vakbond heeft dit gevonden in het project ‘Witte Molen Park’, op de site waar vroeger Paverko te vinden was.
 
Dienstencentrum Brugge-(Sint-Michiels)
Het ACV maakt van de gelegenheid gebruik om de eerstelijnsdiensten (loketten) en tweedelijnsdiensten (beroepscentrales en andere diensten op afspraak) in hetzelfde gebouw onder te brengen. Daarom neemt de christelijke vakbond in Brugge ook afscheid van het ACV-dienstencentrum Brugge-(Sint-Andries): vanaf 19 oktober wordt dit het nieuwe ACV-dienstencentrum Brugge-(Sint-Michiels), op de Koning Albert I-laan 140. De laatste openingsdag van het ACV in Sint-Andries zal dinsdagvoormiddag 17 oktober zijn. De locatie en werking van het dienstencentrum Brugge-(Sint-Kruis) blijven ongewijzigd.
 
Bereikbaarheid ACV Brugge-(Sint-Michiels)
Met de fiets
Het Brugse mobiliteitsplan voorziet over de hele stad een fietsroutenetwerk, waarlangs de fietser zich vlot en veilig kan verplaatsen. De ACV-gebouwen in Sint-Michiels-Brugge bevinden zich vlakbij fietsroute 8.
 
Met het openbaar vervoer
De Lijn heeft een viertal bushaltes op minder dan een kilometer van ACV Brugge-(Sint-Michiels):
 • Sint-Michiels Kerk (500m), halte voor buslijnen:
  7 – St. Michiels (Kloosterhof) - Station
  17 – St. Michiels (Boudewijnpark) - Station
  27 – Loppem - Kinepolis - Station (enkel spitsuren)
  74 – Roeselare - Lichtervelde - Torhout - Brugge (o.a. ’t Zand + Station), via o.a. Loppem en Zedelgem. 
   
 • Sint-Michiels Tillegemstraat (500m), halte voor buslijn 27 (zie boven) 
   
 • Sint-Michiels Park Rode Poort (700m), halte voor buslijnen 7, 27 en 74 (zie boven)  
   
 • Sint-Michiels Vives (1 km), halte voor buslijn:
  25 – St.-Andries - St.-Michiels - Station  
    
Met de auto
Voor de bezoekers van het ACV zijn er een aantal gereserveerde parkeer-plaatsen bij het gebouw. Langs de ventweg van de Koning Albert I-laan langs het gebouw kan je vrij parkeren.