Actie bij Daikin: "Genoeg is genoeg"

 Op donderdagochtend 19 oktober stonden afgevaardigden van alle vakbonden aan de poort. Ze verdeelden er informatieflyers om hun ongenoegen te laten blijken over de huidige werksfeer bij Daikin Europe NV.
De titel van de flyer spreekt boekdelen: “Genoeg is genoeg”. De werknemers zijn het beu dat de werkgever zijn beloftes niet inlost.
Factory Reform
Eind 2014 sloot Daikin een akkoord met de werknemers onder de naam “Factory Reform”. Martin Deleersnijder, afgevaardigde van ACV-CSC METEA bij Daikin: “De bedoeling was en is om het bedrijf terug competitief te maken. Het akkoord vroeg veel inspanningen en inleveringen van de werknemers (verlofquota, spreiding tijdskrediet, transferbereidheid, overuren,… dus verhoging van de werkdruk). De werkgever zou in ruil voor een goed draaiend en onderhouden machinepark zorgen, net als voor stabiliteit bij manpower, een evenwicht tussen tijdelijke en vaste contracten, betere ergonomie, kwaliteit, eerlijke loonclassificatie,…”
Werkgever in gebreke
“Alle elementen langs werknemerskant zijn toen heel snel doorgevoerd en goed opgevolgd. Helaas zitten we tot op vandaag nog altijd met tal van problemen bij het machinepark, op vlak van ergonomie, menselijke aanpak, medische problemen,…”, gaat Deleersnijder verder.
Waarschuwingsactie
“Via het sociaal overleg hebben we de problemen keer op keer aangekaart, maar nu zijn we het beu. Via de sensibiliserings-actie aan de poort wilden we duidelijk maken dat het voor ons al vijf over twaalf is en dat de mensen op de werkvloer het beu zijn. Als er niet snel verbetering komt, zal het niet bij een flyeractie blijven.  Desnoods leggen we het werk neer”, besluit Martin Deleersnijder.