Actie tegen pensioengeknoei

De federale regering heeft heel wat maatregelen afgekondigd afgelopen zomer. Ook de pensioenen zijn opnieuw geviseerd. Het zag ernaar uit dat wie werkloos zou worden na zijn vijftigste, pensioen zou verliezen. Dat betekent dat deze mensen twee keer gestraft zouden worden: voor oudere werknemers blijft het moeilijk om een nieuwe job te vinden en op de koop toe zou men pensioen verliezen omdat men snel genoeg nieuw werk vindt…
 
Informatie
Het ACV heeft gereageerd door het brede publiek duidelijk te informeren over de verschillende maatregelen: op 15 september deelden ACV-militanten in heel wat bedrijven infoflyers uit en ACV West-Vlaanderen stond ook paraat om mensen te informeren in de stations van Oostende, Tielt en Waregem. De christelijke vakbond riep de mensen op om mee te reageren tegen dit pensioengeknoei op www.pensioengeknoei.be. Met twee klikken kan je zo de regering laten weten wat je ervan vindt.
 
Acties
Één onrechtvaardige maatregel is ondertussen ingetrokken, maar er blijven er nog veel over: b.v. minder pensioen voor wie werkloos wordt of in SWT (brugpensioen) stapt. En zelfs voor langere loopbanen: wie jong aan het werk gaat en op het einde werkloos wordt of in SWT stapt, verliest ook. Het blijft dus de moeite om te blijven reageren.

Regionieuws

 
Lees meer...