ACV West-Vlaanderen informeert over stress en burn-out

Film, Comedy en meer ! 

Onze samenleving heeft een groot probleem: werknemers branden op en het is tijd om daar iets aan te doen. 

Met dit aanbod willen we zoveel mogelijk mensen bewustmaken van de problematiek van stress en burn-out. We doen dit met een divers aanbod: voor elk wat wils!
 

Voor de cultuurliefhebbers 

De film “Burning out” van Jérôme Le Mairie - UITVERKOCHT!

Toenemende werkdruk, overbezette operatiekamers en chirurgen die meer en meer ‘productie moeten draaien’. 
 
Het is het thema van de documentaire Burning Out van de Belgische regisseur Jérôme Le Maire. Hij volgde twee jaar lang een team Franse artsen in de operatiekamers van een Parijs ziekenhuis. Het management voert er enorme druk uit op de artsen om ‘snel en efficiënt’ te werken. 
 
Burning out is een documentaire die aanzet tot dwingende vaststellingen, zoals: we branden op. Maar die ‘we’ staat net zo goed voor het ziekenhuis, de gezondheidszorg, als voor zoveel bedrijven en het systeem. We branden op en het is tijd om daar iets aan te doen. 
 
 
 De comedyshow "technostress" van Henk Ryckaert- ACV-TICKETS UITVERKOCHT!
30 november 2017 - 20u | De Leest, Sint-Jorisstraat 62 te Izegem

Er zijn computers met een eindeloze stroom aan e-mails. Er zijn SMS’jes en MMS’jes. Telefoons met voicemails en apps. En WhatsApp?! Er is Twitter én Facebook én Instagram én digitale TV én …
We worden overspoeld door allerlei nieuwe technologieën die een stroom aan nieuws produceren. Technologieën waaraan we ons moeten aanpassen en waarmee we moeten leren omgaan en dit alles aan een hels tempo. 
Stand-up comedian Henk Ryckaert heeft zo zijn eigen kijk op het fenomeen technostress en doet een aantal voorstellen die ons misschien kunnen helpen om het hoofd te bieden aan al deze nieuwe technologieën. De show zorgt alvast voor een moment van ontspanning en lachen is toegestaan!
 
Info en Inschrijven --- ACV-leden genieten korting !
VOOR BEIDE ACTIVITEITEN ZIJN VIA HET ACV GEEN TICKETS MEER BESCHIKBAAR
  • Voor de film betalen ACV-leden €5 ipv €9. UITVERKOCHT
  • Voor de comedyshow betalen ACV-leden slechts €10 ipv €16. ACV-TICKETS UITVERKOCHT

Belangrijk!  Helaas zijn alle beschikbare ACV-tickets voor deze voorstellingen uitverkocht. Reserveren is dus niet meer mogelijk...


Voor wie meer wil weten over het onderwerp

101 antwoorden op stress & burn-out met dr. Luc Swinnen
12/12/2017 - 19u30 | Theaterzaal De City, Valkestraat 18, Nieuwpoort-Stad
Stress- en burn-out-specialist dr. Luc Swinnen is een gewaardeerd internationaal expert. Hij legde mee de basis voor de eerste wetgeving rond stress. Hij reikt praktische tips en technieken aan om de symptomen van stress en burn-out tijdig te herkennen. Vanuit een praktische en positieve invalshoek leert hij ons wat we eraan kunnen doen.
Dr. Swinnen schreef meerdere boeken en artikels over dit onderwerp en hij adviseert bedrijven en particulieren. Tijdens deze lezing stelt hij ook zijn nieuwe boek voor: “101 antwoorden op stress en burn-out”. Dit is een vraag- en antwoordboek waarin je een antwoord vindt op al je vragen over dit thema:
  • Wat zijn de eerste signalen van een burn-out?
  • Hoe gedraag je je na een burn-out?
  • Waar zoek je hulp tijdens een burn-out?
  • ...
Iedereen is welkom, toegang is gratis. Graag inschrijven voor deze lezing via peter.debaenst@acv-csc.be.

Infomoment stress & burn-out
11/12/2017 - 19u30 | ARhus, De Munt 8 te Roeselare
Een burn-out komt niet plots. Het is een proces van jaren. Een éénduidige oorzaak is er vaak niet. Het komt voort uit een samenloop van omstandigheden waarbij zowel de werkomgeving, de maatschappij en het temperament en karakter van het individu een rol spelen. 
 
Tijdens de infosessie leren we samen het begrip burn-out definiëren en onderscheiden van andere fenomenen zoals depressie. We leren symptomen van een nakende burn-out op te merken en het verloop in te schatten.
 
We vertrekken vanuit de visie dat burn-out niet de schuld is van het individu en dat herstel mogelijk is. 
 
Wie deze infosessie volgt kan zich daarna ook inschrijven voor een driedaags hersteltraject.
 
Wil je meer weten over burn-out? Voor jezelf, voor iemand uit jouw omgeving of op jouw werkvloer? Schrijf je dan in voor het infomoment via www.jeloopbaan.be
Deze infosessie is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk. 
 
 

Voor wie zelf actie wil ondernemen 

Werkgroep stress & burn-out

Zin of nood om met een groep geïnteresseerden samen uit te zoeken hoe je burn-out en werkstress in jouw bedrijf of organisatie kan aanpakken? Schrijf je dan in voor de werkgroep stress & burn-out. 
 
In de werkgroep wissel je ervaringen uit gekoppeld aan wat theorie. Je gaat op zoek naar concrete actiepunten. Zo maak je geleidelijk aan werk van praktische handvaten om het probleem met collega’s en directie bespreekbaar te maken.
 
Meer informatie of inschrijven kan bij marieke.vanbeselaere@acv-csc.be of geert.lein@acv-csc.be.   Liever telefonisch contact opnemen? Dat kan op 059/55.25.65.

Regionieuws

 
Lees meer...