Honderden supporters voor #cleane kleren

Op zaterdag 25 november trok het Cleane kleren-actieteam naar de Milcobelrun in Langemark. Honderden sporters, supporters en medewerkers tekenden er enthousiast voor #cleanekleren. De actie was een samenwerking van ACV Voeding & Diensten en Wereldsolidariteit.
Waar en in welke omstandigheden wordt jouw sportoutfit gemaakt? De waarheid is dat we het niet weten, want geen enkel Belgisch sportmerk communiceert hierover. Wat weten we wel? Dat het gros van wat wij dragen in Azië en Oost-Europa wordt gemaakt. Dat (veel) te lage lonen er schering en inslag zijn. Dat vakbondsvrijheid nog lang niet overal verworven is. Met de campagne voor #cleanekleren slaan ACV, kwb, OKRA en Wereldsolidariteit de handen in elkaar om druk uit te oefenen op sportkledingmerken, zodat zij werk maken van een ‘cleanere’ productie, ongeacht waar die gebeurt. ‘Clean’ staat hier voor menswaardige arbeidsomstandigheden.
Kracht van handtekeningen
Alain Degand: “ACV Voeding & Diensten is een van de partners in de campagne. Onze eerste opdracht is dat we sportkledingmerken aantonen dat sporters en supporters er wel degelijk belang aan hechten dat hun outfit in goede omstandigheden wordt gemaakt. Daarom verzamelen we zoveel mogelijk handtekeningen.”
Philippe Corneillie is hoofdafgevaardigde bij Milcobel in Langemark: “De Milcobelrun kende dit jaar zijn zesde editie. De opbrengst komt in het solidariteitsfonds voor de werknemers van Milcobel, de run heeft dus ook een sociaal doel. Vanuit ACV werken wij mee aan de organisatie, wij hebben dan ook voorgesteld om de campagne voor #cleanekleren hier aan bod te brengen. Er werden honderden handtekeningen verzameld, wat toch aantoont dat de actie op veel steun kan rekenen.”
Teken ook de petitie op www.cleanekleren.be. Wil je zelf handtekeningen verzamelen voor #cleanekleren of deelnemen aan een van de geplande acties? Neem contact op met mia.vandenberghe@wsm.be

Regionieuws

 
Lees meer...