Loopbaanvragen, syndicale problemen? Maak een afspraak!

Je denkt dat je werkgever je niet correct uitbetaalt of dat er iets schort aan je arbeidscontract? Je hebt problemen door een arbeidsongeval of beroepsziekte? Je werkgever gaat failliet of wil sluiten en je wil weten wat je het beste doet? Je wil graag minder werken, maar wil advies over de mogelijkheden en de gevolgen voor b.v. je pensioen? Met deze en meer vragen kan je op afspraak bij het ACV terecht.
Het ACV heeft in West-Vlaanderen een brede waaier van dienstverlening op afspraak: als het geen vraag betreft over je lidmaatschap of je werkloosheidsdossier, dan heb je het onthaalloket en de wachtzaal van je ACV-dienstencentrum niet nodig. Als ACV-lid kan je via het ACV-contactcenter (051 23 58 00) vooraf een afspraak boeken, in het dienstencentrum van je keuze op een moment dat het voor jou past. 
Syndicaal loket
Je vraagt vakantie, maar je werkgever weigert telkens of je verandert van werkgever en je vermoedt dat er iets niet klopt met de overdracht van de vakantiedagen? Je krijgt een arbeidscontract onder je neus waarbij je toch met vragen zit of die laatste loonafrekening lijkt je toch niet helemaal zuiver?
Blijf niet met je vragen zitten, onze medewerkers van het syndicaal loket helpen je – op afspraak – graag verder met deze vragen én met al je andere syndicale vragen of vragen over arbeidsongevallen, beroepsziekten, herstructurering, faling of sluiting.
Studentenwerk
Hoeveel mag je zoon of dochter maximaal verdienen, wil je dat hij/zij ten laste blijft? Hoe zit dat met die teller van de jobstudenten en wat als het loon niet correct betaald is? Welke opleiding kan ik als werkzoekende in mijn buurt volgen? Hoe werken en (opnieuw) studeren combineren? De wetgeving is niet altijd even eenvoudig. Daarom helpen onze specialisten in de loopbaandienstverlening je verder met juiste informatie en gericht advies omtrent studentenwerk. 
Combinatie arbeid-gezin-vrije tijd
Je bent trotse papa of mama van een kleine spruit geworden en je wil graag een periode minder gaan werken. Neem je dan eerst tijdskrediet of toch ouderschapsverlof? Wat is het verschil en heb je er wel recht op? Wat als je werkgever niet mee wil?
Of je kindje moet plots anderhalve week naar het ziekenhuis. Kan je voor die periode het werk onderbreken, maar toch nog een vorm van inkomen behouden? Of je wil graag wat halftijds werken om voor je zieke moeder te zorgen,… En wat als je wil overschakelen van het ene verlofsysteem naar het andere? Maak een afspraak met het ACV en bespreek je mogelijkheden.
Eindeloopbaan
Langer werken… Het mantra van de huidige regering, maar je moet dit ook fysiek en mentaal kunnen volhouden. Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan je minder werken (met aanvullende vergoeding) in het kader van de eindeloopbaan. Je kan zelf proberen de wetgeving en de cao’s van jouw werkgever/sector uit te vlooien, of je kan het ACV om hulp vragen…
ACV tot je dienst
Voor al deze vragen die betrekking hebben op je loon- en arbeidsvoorwaarden of andere jobgerelateerde problemen en  op de verschillende fases van je leven (studeren, kinderen, ouder worden, …) moet je kunnen rekenen op een stevige en betrouwbare partner. Het ACV specialiseert zich al meer dan 125 jaar in het informeren, organiseren en verdedigen van werknemers en werkzoekenden. De uitstekende service aan de leden is er altijd geweest en de vakbond past hem voortdurend aan de nieuwe mogelijkheden van de tijd aan.
Heb je dus vragen omtrent: 
  • loon- en arbeidsvoorwaarden, arbeidscontracten en vakantie
  • arbeidsongevallen, beroepsziekte, herstructurering, faling of sluiting van je onderneming of andere syndicale vragen.
  • studentenwerk, loopbaanonderbreking, tijdkrediet, loopbaanplanning en eindeloopbaan, … 
… dan geeft het ACV je graag advies op afspraak. 
Maak een afspraak via 051 23 58 00, (elke werkdag 8.30u-17u, behalve op vrijdagnamiddag) of via het onthaalloket van het dienstencentrum in je buurt.