ACV Politie helpt bij voorbereiding selectieproeven

In mei pakt ACV Politie in West-Vlaanderen uit met een opmerkelijk initiatief. Op 22 en 26 mei organiseert de vakbond in Roeselare een tweedaagse die kandidaten voorbereidt op de selectieproeven van inspecteur bij de politie.
 
Koen Dooms van ACV Politie: “Elk jaar stellen we vast dat zeer veel mensen kandideren voor een job bij de politie. Maar weinigen slagen effectief voor de selectieproeven. In West-Vlaanderen zijn er zo’n 1200 kandidaten voor een 120-tal vacatures. We zien regelmatig geschikte kandidaten die niet slagen in de proeven omwille van fouten die te vermijden zijn. Om geïnteresseerden de kans te geven zich goed voor te bereiden op de selecties, hebben we dan ook deze tweedaagse ontwikkeld.” 
 
“Op dinsdagavond 22 mei geven we nuttige informatie en tips. Op zaterdag 26 mei krijgen de deelnemers dan de kans om enkele oefeningen te maken. Deze oefeningen bereiden rechtstreeks voor op de selectieproeven van inspecteur bij de politie. We focussen onder andere op de cognitieve testen, de rapportagetest, de situatieproef en het interview. Hiervoor doen we beroep op de kennis van de ACV Bijblijfconsulenten. Zij beschikken immers over de nodige ervaring in het begeleiden van werkenden en werkzoekenden naar een nieuwe job.” 
 
Door je goed voor te bereiden word je natuurlijk niet zomaar een goede inspecteur, maar het vergroot zeker je kansen in de selectieprocedure. Iedereen die geïnteresseerd is in een job bij de politie en gemotiveerd is om er voor te gaan, is dus zeker van harte welkom.”
Meer informatie en inschrijven via www.jeloopbaan.be of bij Liesbeth Goossens, 0475 49 32 63.