Vlieg gratis met ACV naar een bestemming naar keuze

Er is al heel wat inkt gevloeid over het wendbaar en werkbaar maken of houden van onze arbeid. En het laatste woord is nog niet gezegd. Er bestaan verschillende systemen om deze vraag te beantwoorden, en om het bos door de bomen te blijven zien, zetten wij er enkele voor jou op een rijtje. Op donderdag 31 mei begeleiden onze stewards je graag naar één van onze vier bestemmingen. En als kers op de taart, maak je na inschrijving kans op een gratis vakantie.
 
TAKE OFF: 31 mei 2018 - 18.30u.
GATE NO.: De Oude Melkerij, Stationsstraat 143 B, Gits
BOARDING: Inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier
 
 

Programma

 • 18.30u. - 19.30u.: Check-in eerste klas met Belgische friet en drankje
   
   
 • 19.30u. - 21.00u.: Vertrek naar de 4 bestemmingen
  • HM0135 • Nieuwe vormen van voltijds werken
   De combinatie arbeid, zorg en vrije tijd staat onder druk.
   In deze sessie maken we kennis met verschillende experimenten van arbeidsduurvermindering/nieuwe manieren van voltijds werken. Liesje Berteloot van Femma neemt ons mee in hun experiment combinatie arbeid en zorg 2.0. Hierna gaan we samen in gesprek over de kansen die arbeidsduurvermindering ons kan bieden.
    
  • EV2778 • Loopbaansparen
   Soepeler werken via glijdende werkuren, telewerk, arbeidsduurvermindering  op weekbasis kan oplossingen bieden voor de combinatie arbeid, gezin en vrije tijd. Voor veel werknemers die in ploegen werken, of gebonden zijn aan een machine of aan collega’s, is dit echter niet altijd toepasbaar.
   Kan een regeling via het Loopbaansparen dan misschien voor een alternatief zorgen? In deze workshop bekijken we het wettelijk kader en denken we na over mogelijke opportuniteiten. 
    
  • BC0944 • Herontdekking van de tijd
   ‘Druk druk druk’ is zowat het meest voorkomende antwoord op de vraag “Hoe gaat het met jou?” Tijd bepaalt ons leven. Maar we zijn de grip op tijd kwijt geraakt. We drammen maar door, ook in onze vrije tijd. Is dit een individueel probleem, een maatschappelijk probleem, of beide? En vooral: wat kunnen we er aan doen? Michel Vandendriessche (gedelegeerd bestuurder PASAR) neemt ons mee op sleeptouw en vraagt hiervoor een uurtje van onze tijd bij de voorstelling van het boek : ‘De herontdekking van de tijd’, waarin dertien denkers vertellen vanuit hun eigen discipline hoe het anders kan.
    
  • PD1961 • Flexibele contracten
   Co-ouderschapscontracten, schoolbelcontracten, zomerpluscontracten bieden een werkbare job voor werknemers van Familiehulp dienstencheques. Hoe hebben ze de onderhandelingen aangepakt in hun onderneming? Wat zijn de voor- en nadelen van deze contracten? Welke obstakels werden overwonnen zodat werknemer en werkgever elkaar konden vinden? Dit komen we deze avond te weten.
    
    
 • 21.00u.: Arrival met drankje en overhandiging van de bagage.
   
ACV West-Vlaanderen, Henri Horriestraat 31, 8800 Roeselare