West-Vlaanderen in beweging

Voel je het ook? Er beweegt iets in onze samenleving. Steeds meer mensen willen een ander beleid. Het ACV, klimaatspijbelaars, middenveldorganisaties en nog zo veel anderen. Omdat onze toekomst op het spel staat. Omdat we niet nóg vijf jaar afbraak wensen. 
Wat wij vragen is niet onmogelijk. Wat wij vragen staat in de grondwet. Artikel 23 zegt: “iedereen heeft het recht op een menswaardig leven.” Dat betekent concreet: een gezond klimaat, een goede job, gelijke rechten, betaalbare zorg, een menselijk migratiebeleid en niet elke maand moeten krabben om te overleven. Dáár willen wij dat de volgende regeringen werk van maken.
Omdat alles met elkaar verbonden is: geen klimaatbeleid zonder rechtvaardige fiscaliteit en sociale rechten. Geen strijd voor beter werk zonder oog voor de planeet en gelijke lonen voor man en vrouw.
Een ander beleid is mogelijk, samen voor: RIGHT(S) NOW! 
12 mei, 13u. , Station Brussel-Noord

Praktisch

Vanuit West-Vlaanderen treint het ACV mee met de verschillende plaatselijke samenwerkingsverbanden rond Hart boven Hard. Concreet is dit momenteel (lijst kan aangevuld worden):
  • Kortrijk: trein van 11.05u.
  • Oostende: trein van 11.42u.
  • Roeselare: trein van 10.42u.
  • Waregem: trein van 11.31u.
Inschrijven hoeft niet. Wil je graag meer informatie, wil je de ACV-verantwoordelijke voor jouw regio hierover contacteren? Stuur dan een e-mail naar wvlinbeweging@acv-csc.be.