Wanneer heb je recht op zwangerschapsverlof?

Moederschapsrust
Zwanger? Hoe zit het met je verlof? 
Alle afspraken rond het moederschapsverlof op een rijtje.

Hoeveel weken telt het moederschapsverlof?

15 weken. Zwanger van een twee- of meerling? Dan heb je recht op 17 weken moederschapsrust of zwangerschapsverlof. Zelfs 19 weken bij een meerling als je daar zelf om verzoekt

Vanaf wanneer mag ik stoppen met werken?

Je mag het werk onderbreken vanaf 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum. Je moet minstens 7 dagen voor deze datum het werk onderbreken. Je overhandigt je werkgever best een medisch attest met de vermoedelijke bevallingsdatum en de datum waarin je je verlof wil nemen. 
Bij een twee- of meerling mag je het werk 8 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum onderbreken. Als je wilt, kan je twee weken extra postnataal verlof aanvragen.

Hoe wordt de duur voor en na de bevalling gespreid?

Negen weken moet je sowieso na de bevalling nemen. Dit is de bevallingsrust of het bevallingsverlof. Vanaf 6 weken (of 8 weken bij een twee- of meerling) voor de vermoedelijke bevallingsdatum kan je zelf bepalen wanneer je zwangerschapsverlof begint. Beval je meer dan zes weken na de werkonderbreking (dus later dan voorzien) dan verlies je de negen weken bevallingsrust niet. Je bevallingsverlof wordt in dat geval verlengd.
Je mag ook blijven werken. Dan worden de weken voor de (werkelijke) bevallingsdatum overgedragen. Let op. 1 week (de zeven dagen voor de vermoedelijke bevallingsdatum) kan je niet overdragen en moet je verplicht opnemen.
Na de bevalling mag je desgewenst twee weken van je bevallingsverlof opnemen als losse verlofdagen om zo het werk geleidelijk aan of deeltijds te hervatten.

Wie betaalt mijn loon tijdens het moederschapsverlof?

Werk je in de privésector of ben je werkloos? Dan ontvang je een uitkering van het ziekenfonds. Breng je ziekenfonds dus tijdig op de hoogte. Voor overheidspersoneel zijn de regels anders. De hoogte van de uitkering bedraagt de eerste 30 dagen 82% van het brutoloon. Vanaf de 31ste dag bedraagt de uitkering 75% van het begrensd brutoloon. Als je na je bevallingsverlof weer gaat werken, bezorg je het ziekenfonds het kaartje ‘werkhervatting’ dat door je werkgever werd ingevuld.
 

Meer info voor leden

Raadpleeg de fiches van de Wegwijzer sociale wetgeving van het ACV. Over dit onderwerp kan je volgende fiche(s) als pdf-bestand downloaden (inloggen):