Visueel cv op een digitaal prikbord

Online Pinterest
Pinterest is een digitaal prikbord waarop je allerlei zaken kunt vastpinnen zoals foto’s, websites,…. Via Pinterest kun je een visueel cv aanmaken. De vele beelden bieden de werkgever de mogelijkheid om in een oogopslag een zicht te krijgen van wie je bent en waar je gewerkt hebt. 
In je Pinterest-cv kun je tal van zaken opnemen zoals een album met foto’s waar je aan het werk bent, referenties (met foto & quote), links naar je andere sociale mediasites, logo’s van vorige werkgevers, wordclouds die jou omschrijven,… 

Hoe Pinterest inzetten bij je zoektocht naar werk?

  • Een Pinterest-cv vervangt niet je geschreven cv. Wel is het een aanvulling op je geschreven cv en kun je je zo op een andere manier laten opmerken door je toekomstige werkgever. 
  • Weinig werkgevers maken gebruik van Pinterest. Je doet er dus goed aan om je Pinterest-cv te verspreiden via andere sociale media en het te vermelden op je cv. 
  • Beelden vertellen vaak meer dan woorden. Via Pinterest kun je al je creativiteit tentoonspreiden. Verder laat je er mee zien dat je goed overweg kan met de computer en dat je openstaat voor vernieuwing. 
  • Besteed de nodige aandacht aan je Pinterest-cv. Zorg dat het er verzorgd en netjes uitziet. Bedenk ook welke pin je gebruikt als cover van je album. 
  • Op Pinterest kun je ook filmpjes pinnen. Bijvoorbeeld een filmpje over jezelf, iets dat jou inspireert of over een project waar je aan mee hebt gewerkt.
  • Wil je het proberen? Maak eerst eens een board rond iets helemaal anders. Op die manier leer je met het programma werken. 
  • Bedenk welke pin je waar wilt hebben. Een van de moeilijkheden van Pinterest is dat je de volgorde van de pins niet kunt wijzigen. Wat je laatst toevoegt komt bovenaan. Niet zo vanzelfsprekend dus om je visitekaartje bovenaan te hebben. 

Not done op Pinterest

  • Solliciteren via Pinterest heeft pas een meerwaarde wanneer het bij jou past en past bij het soort job waar je naar op zoek bent. Vooral creatieve profielen kunnen hier hun voordeel mee doen. Een beetje geluk met de werkgever helpt ook, want hij/zij moet het zien zitten om de tijd te nemen om jouw Pinterest-cv te consulteren. 
  • Zorg er ook voor dat je Pinterest-cv professionaliteit uitstraalt. Het moet dus veel meer zijn dan wat knip en plakwerk.