• Teken voor #cleane kleren!

  ACV InternationaalACV Internationaal Wereld Sociaal Forum Tunis 2015
 • Mondiale samenwerking voor meer werknemersrechten

  Lees meer
  ACV Internationaal Afrika 970
 • ACV steunt ontwikkelingssamenwerking

  Lees meer
  ACV Internationaal manifestatie Azië 970
 

Elders in de wereld

Meer mondiaal nieuws
Cleane kleren Ouk Channeng
APR 1

Persbericht: Hoe clean zijn de wielertoeristen op de Ronde van Vlaanderen-cyclo?

De Ronde van Vlaanderen-cyclo krijgt vandaag een primeur. Niet de fietser, wel het fietstruitje wordt onderworpen aan een shirtcontrole voor ‘cleane kleren’.  We verwachten allemaal dat onze topsporters clean zijn. Waarom dan niet hetzelfde verwachten van onze sportkleren en de sportmerken?
CleaneklerenACV-970X220
MRT 29

Teken voor #cleane kleren!

Heb jij ook een sportoutfit van Adidas, Nike, Puma of Reebok of een ander bekend sportmerk? Dan is de kans groot dat die gemaakt is door jonge mensen die lange dagen werken voor een hongerloon en in onveilige omstandigheden. Onrechtvaardig! Teken nu voor #cleanekleren!
2016-07-29 Flashmob senioren
Op de beats van Waka Waka van Shakira dansten op 1 oktober meer dan 500 ouderen een flashmob. Met een oproep voor een “leefbaar pensioen en betaalbare zorg voor iedereen, wereldwijd”. Een initiatief van de seniorenorganisatie OKRA trefpunt 55+ en Wereldsolidariteit. Op deze Internationale Dag van de Ouderen werd ook het partnerschap met een ouderenwerking in Bangladesh in de verf gezet. Als blijk van solidariteit met ouderen overal ter wereld. Check de video.
Lees meer
2016-07-29 WSF Montreal
Jaarlijks wordt het Wereld Sociaal Forum (WSF) georganiseerd als tegenhanger van het World Economic Forum, de WTO en de G8-ontmoetingen. Dit jaar, tussen 9 en 14 augustus, vindt het WSF plaats in Montreal. ACV is zoals ieder jaar aanwezig. Volg de ervaringen van deelnemers via onze ACV-facebookpagina.
Lees meer
2016-03-24 Cambodja
De Cambodjaanse overheid wil een nieuwe vakbondswet invoeren die een loopje neemt met vakbondsvrijheid en collectief onderhandelen. Dit is volledig in strijd met de IAO-normen. Het zou het einde betekenen van onafhankelijke vakbonden zoals CLC, een partnerorganisatie van Wereldsolidariteit. De Schone Kleren Campagne, ACV en Wereldsolidariteit stuurden alvast een open brief aan de kledingmerken op initiatief van de Clean Clothes Campaign. We vragen hen met aandrang om stelling te nemen over dit wetsvoorstel, want zij kunnen hiermee echt druk zetten op de Cambodjaanse overheid om de fundamentele arbeidsnormen wél te respecteren.
Lees meer
Meer mondiaal nieuws
Banner wereldkaart van mensen
Het ACV sluit zijn ogen niet voor de wereld. Integendeel. Onze solidariteit reikt verder dan de landsgrenzen. De onstuitbare globalisering leidt tot nieuwe uitdagingen: de groeiende welvaartskloof en de uitholling van sociale rechten bijvoorbeeld. Volgens het ACV is de neoliberale invulling van de mondialisering de boosdoener. 
ACV wil deze armoedespiraal niet alleen bestrijden, maar vooral voorkomen! Waardig werk en een eerlijk inkomen voor gezinnen vormen belangrijke stappen vooruit. 
Lees meer

Hoe clean zijn de wielertoeristen op de Ronde van Vlaanderen-cyclo?

ACV-waardig-werk-campagne-schaftijd
Het ACV voert samen met de andere vakbonden, met Wereldsolidariteit en andere NGO’s de campagne voor waardig werk. De Schone Kleren Campagne is een internationale campagne waarin vakbonden, consumentenorganisaties en NGO’s samenwerken om de arbeidssituatie in de kledingindustrie te verbeteren. Doe mee!
Lees meer
Europa made in the EU
Het ACV pleit voor een sterke syndicale actie op Europees vlak. Een slagvaardige Europese vakbondsconfederatie is belangrijk. Lees meer over de ACV-standpunten en prioriteiten. Steun campagnes zoals Rethink Refit en teken de petitie tegen TTIP, het Transatlantisch Handels- en Investeringspartnerschap (TTIP). Dit partnerschap met de Verenigde Staten holt het Europese welvaartsmodel uit. Het ACV vraagt de onmiddellijke opschorting van de onderhandelingen en een democratisch debat over het onderhandelingsmandaat.
Lees meer
Ontwikkelingssamenwerking-Marokko
Internationale solidariteit is voor het ACV essentieel. In de geglobaliseerde wereldeconomie kunnen de belangen van werknemers in ons land niet los worden gezien van die van werknemers in andere landen. Het ACV ondersteunt vakbonden en sociale bewegingen via Wereldsolidariteit, maar bijvoorbeeld ook via 11.11.11.
Lees meer