ACV en het Wereld Sociaal Forum (WSF)

In januari 2001 vond de eerste editie van het Wereld Sociaal Forum plaats in de Zuid-Braziliaanse havenstad Porto Alegre. Het idee voor een Wereld Sociaal Forum was ontstaan tijdens de protesten tegen het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. Tijdens dat economisch forum ontmoet de hele mondiale elite elkaar met als doel agenda’s op elkaar af te stemmen en te debatteren over het wereldkapitalisme. 

Wereld Sociaal Forum (WSF)

Waarom daar geen Wereld Sociaal Forum tegenover plaatsen waarop de mondiale sociale bewegingen elkaar ontmoeten, gemeenschappelijke campagnes en actiekalenders afspreken en debatteren over hoe je de wereld in progressieve zin kan veranderen. Dé slogan van het WSF werd ‘Een andere wereld is mogelijk’.

Wereld Economisch Forum (WEF)

Het Wereld Economisch Forum brengt jaarlijks sleutelfiguren van de internationale economische wereld samen voor discussie en informatie-uitwisseling. Het WEF, dat samenkomt in Davos (Zwitserland),  is de plaats bij uitstek waar bedrijfsleiders (vooral van multinationals), toppolitici en een handvol mensen uit de vakbonds- en de NGO-wereld) de economische, politieke en sociale ontwikkelingen in de wereld tegen het licht houden. 
In samenwerking met de TUAC en de IAO probeert de internationale vakbondswereld tegengas te geven tegen het neoliberale gedachtegoed dat binnen fora als WEF wordt ontwikkeld.  

Meer info?