• 24 mei: Manifestatie De maat is vol

  ACV 24 mei 2016 Manifestatie De maat is vol
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV Sociale verkiezingen 2016
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
Dokter ik ben op...
Dr. Staf Henderickx, auteur van het boek “Dokter, ik ben op”, komt op een aangename, maar confronterende wijze vertellen over stress op het werk en burn-out. Hij gaat dieper in op de oorzaken en leert hoe om te gaan met een burn-out. Tevens stelt hij oplossingen voor.
Lees meer
De maat is vol
“Overleg als het kan, actie als het moet,” luidt het devies bij ACV. Helaas zijn wij op dit moment genoodzaakt om opnieuw naar actiemiddelen te grijpen: de nieuwe maatregelen van de federale regering en de weigering van de werkgeversorganisaties om te overleggen over bijsturingen dwingen ons opnieuw de straat op. De nieuwe maatregelen rond ‘werkbaar werk’, zullen er in de praktijk voor zorgen dat de combinatie arbeid-gezin moeilijker zal worden en dat we in de feiten opnieuw naar een 40-uren-week (want er mogen 100 uren vrij uitbetaald worden) gaan.
Lees meer
Militantenconcentratie in Meulebeke
Op zaterdag 30 april blies het Meulebeekse ACV verzamelen aan de ‘solidariteitsboom’ op de Ter Borchtlaan. Een boom mét geschiedenis die ze de week voordien versierden. De ACV-kandidaten voor de sociale verkiezingen uit Meulebeke of die in een Meulebeeks bedrijf werken tekenden present.
Lees meer
Solidariteit is één van de grote pijlers en waarden waarop de kwb en breder het sociaal middenveld bouwt om onze samenleving een meer menslijk gelaat te geven. Door te werken aan solidariteit doen we een inspanning om de maatschappij rechtvaardiger te maken, om te zorgen dat de ongelijkheid verkleint en geven we uiting aan onze overtuiging dat ieder mens gelijkwaardig is.
Zijn er echter grenzen aan onze solidariteit? 
Lees meer
Alles bekijken

Uitslagen Sociale verkiezingen

Uitzonderlijk gesloten

Uitzonderlijk gesloten

Alle ACV dienstencentra en secretariaten zijn gesloten op pinkstermaandag 16 mei. Op dinsdag 24 mei trekken we met z'n allen naar Brussel om jouw belangen te verdedigen. Ook dan zijn onze diensten gesloten. Op beide data zijn we ook telefonisch niet bereikbaar.
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je info over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag:
8.30u - 17u (niet op vrijdagmiddag)

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 160524 De maat is vol
MEI 24

24 mei: protest van 60.000 manifestanten

Waarom een betoging? "Omdat de maat vol is. Omdat de rekker kapot is. Omdat de regering het geld alleen haalt bij gewone mensen en niet zorgt voor eerlijke en rechtvaardige verdeling van lasten en bijdragen. De diamanttaks schittert door afwezigheid. De Hagedistaks is sneller weg dan je hem kon zien. De speculoostaks is versopt. Al wat men aan vermogenden vroeg, als tegenprestatie, is weg, onzichtbaar." Lees het vervolg van de speech van Marc Leemans... 
ACV 160520 Petitie-actie PWA wordt wijkwerking
MEI 23

Petitie: Van PWA naar een succesvolle Wijkwerking

De regering hervormt het PWA-systeem tot Wijkwerken. De vakbonden willen gaan voor een duurzame en kwaliteitsvolle Wijkwerking. Daarom moeten we het voorstel dat op tafel ligt verbeteren. Teken de online petitie.
ACV 160520 Petitie-actie Financiele transactie taks
MEI 20

Red de financiële transactietaks

De deelname aan de invoering van de financiële transactietaks maakt deel uit van het regeerakkoord Michel I. Het is een samenwerking met 10 andere Europese landen. Zo'n taks zou België jaarlijks 1,65 miljard euro opleveren. Minister van Financiën Johan van Overtveldt probeert echter met alle mogelijke middelen de invoering van deze taks in België te verijdelen.Teken de petitieom hem en de eerste minister eraan te herinneren zich aan het regeerakkoord te houden. 
ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk
MEI 20

Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk

Studentenwerk mag niet verworden tot nog meer goedkope, superflexibele arbeid die reguliere banen verdringt. Net zomin het als oplossing mag gebruikt worden voor alsmaar oplopende studiekosten. Onderwijs moet voor iedere jongere toegankelijk zijn, zonder dat daar baantjes voor nodig zijn. Het opschroeven van de flexibele werkuren voor jobstudent is bovendien niet nodig. 65% van de studenten werkt 25 dagen of minder. Het gemiddelde aantal gewerkte dagen zijn 22 dagen als jobstudent. 
ACV 2016-05-13 Beter inzetten op automatische toekenning vaderschapsverlof
MEI 13

Beter inzetten op automatische toekenning vaderschapsverlof

“Politici die het echt goed menen met jonge gezinnen zetten beter in op de automatische toekenning van vaderschapsverlof van tien dagen. In plaats van knabbelen aan de 15 weken moederschapsrust waarmee België al ver onder het Europees gemiddelde van 23 weken zit.
Meer nieuws