• De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Een ander beleid is mogelijk!

  ACV Banner Ander beleid is mogelijk
 • Goede pensioenen zijn een politieke keuze!

  Goede pensioenen zijn een politieke keuze caroussel
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 • Uitzendkracht? Vergeet je premies niet!

  Lees meer
  Campagne interim eindejaarspremie syndicale premie 2018 720x220
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws uit West-Vlaanderen regionieuws

Alles bekijken
Ontslag na aanvraag tijdskrediet was onterecht
Na 11 jaar dienst bij dezelfde werkgever kreeg Marc* plots, na een aanvraag tijdskrediet, zijn ontslag. Nochtans is wie tijdskrediet aanvraagt, beschermd tegen ontslag. Het ACV bepleitte zijn zaak voor de rechtbank en kreeg gelijk.
Lees meer
Werknemers hebben groot aandeel in succes Ardo
In oktober sleepte het Ardooise diepvriesgroentenbedrijf Ardo de titel ‘Onderneming van het jaar 2018’ in de wacht. In de artikels die hierover verschenen haalde de gespecialiseerde pers vooral de loftrompet boven over de nieuwe technologieën en de ‘gedurfde overnamepolitiek’. “Dat klopt”, zeggen de ACV-afgevaardigden uit het bedrijf, “maar zonder de inzet en betrokkenheid van de werknemers, zou dit niet zo’n succes geweest zijn.”
Lees meer
Naar aanleiding van opnieuw een bijna-fataal arbeidsongeval bij Pasfrost in Passendale, eist ACV Voeding en Diensten maatregelen. De vele arbeidsongevallen in het diepvriesgroenten-bedrijf zijn volgens het ACV vermoedelijk geen toeval.
Lees meer
Actuabar
Een basisinkomen houdt in dat iedereen iedere maand - ongeacht of je werkt of niet - een bepaald bedrag op zijn of haar rekening gestort krijgt. Zowel links als rechts in het politieke spectrum zijn er strekkingen die dit idee (weliswaar met een andere invulling) genegen zijn: het zou mogelijk alle bijstandssystemen kunnen vervangen en het kan een dam zijn tegen armoede.
Lees meer
Alles bekijken

Wij helpen je graag!


Snelste manier om geholpen te worden of de juiste dienst/persoon te pakken te krijgen: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag: 8.30u. - 17u. (op vrijdag tot 12u.)
 
OPGELET: 
 • Donderdagnamiddag op afspraak - In de meeste ACV-dienstencentra kan je sinds november op donderdagnamiddag uitsluitend op afspraak terecht (meer info).
 • Gewijzigde openingsuren - In de regio's Diksmuide-Veurne en Ieper-Poperinge-Wervik zijn de openingsuren begin november gewijzigd (meer info).

Genderambassadeurs

Europa dat zijn wij

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2018-12-19 Het regeringsbeleid zat echt fout
DEC 19

Het regeringsbeleid zat echt fout

Aan de vooravond van de actiedag op 14 december vroeg het ACV de politieke wereld om een sociale bocht te maken. Gisteren bleek dat de twee Vlaamse liberale partijen Open-VLD en N-VA daartoe niet in staat zijn. Met de gekende gevolgen. Dat is erg te betreuren. Want na vier lange jaren rechts en liberaal beleid moet de koers absoluut veranderen. Want ons land is er vandaag op sociaal vlak niet beter aan toe dan voor de start van de regering Michel.
2018-12-18 Samen voor de bescherming van arbeidsmigranten
DEC 18

Samen voor de bescherming van arbeidsmigranten

Op de internationale dag van de rechten van de arbeidsmigranten en hun familieleden organiseren het ACV, het ABVV, CIRE, de Coördinatie mensen zonder papieren, Fairwork Belgium en Vluchtelingenwerk Vlaanderen een colloquium. Tijdens dit colloquium zullen de organisatoren de politieke partijen interpelleren over de ondertekening en de ratificatie van fundamentele internationale teksten. Deze teksten moeten arbeidsmigranten beschermen tegen uitbuiting en discriminatie.
Sectorale acties 14 december
Op 14 december organiseert het ACV in verschillende sectoren samen met de andere vakbonden een actiedag. Op die dag willen we via plaatselijke acties en infomomenten op de werkvloer uitleggen waarom we in het nationale loonoverleg ruimte willen voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden.
Lees meer
181109 Eindejaar interim 150150
Weetje: heb je als uitzendkracht (meer dan) 65 dagen gewerkt, dan heb je recht op een eindejaarspremie. Die bedraagt 8,33% van je brutoloon. Ben je ook lid van het ACV? Dan krijg je ook nog eens een syndicale premie van 104 euro!
Lees meer
Meer nieuws