• Bedankt voor jullie inzet
 • Een ander beleid is mogelijk!

  ACV Banner Ander beleid is mogelijk
 • De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Goede pensioenen zijn een politieke keuze!

  Goede pensioenen zijn een politieke keuze caroussel
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws uit West-Vlaanderen regionieuws

Alles bekijken
Meer dan 9000 ACV-vrijwilligers in West-Vlaanderen
Van 23 februari tot 3 maart is het Week van de Vrijwilliger. Het ACV zet zijn vrijwilligers dit jaar via een grote affichecampagne in de kijker. ‘Zij zijn het kloppende hart van onze organisatie’, klinkt het bij de vakbond.
Lees meer
Duidelijk signaal dat werknemers beter verdienen
Op 13 februari legden heel veel werknemers het werk neer. Ze pikken het niet langer dat de vruchten van de economische bloei vooral naar de werkgevers en hun aandeelhouders gaan en dat ze als werknemer enkel over kruimels mogen onderhandelen.
Lees meer
Lessen op maat van jobstudenten en laatstejaars
In veel scholen is het een jaarlijkse traditie: een medewerker van het ACV komt de leerlingen wegwijs maken in de wetgeving rond studentenwerk of een ander sociaal thema. In het schooljaar 2017-2018 kregen 5167 leerlingen in West-Vlaanderen zo’n uitleg.
Lees meer
Werkzoekend of op SWT? Het ACV staat je bij.
Het ACV zorgt ook in West-Vlaanderen voor extra ondersteuning en begeleiding van werkzoekenden en SWT’ers. Heb je problemen of vragen bij je zoektocht naar werk? Ben je voldoende op de hoogte van je rechten en plichten? Met al deze vragen kan je terecht bij de ACV-arbeidsmarktwerkers en -bijblijfconsulenten. Regelmatig organiseren zij ook infomomenten.
Lees meer
Ontslag na aanvraag tijdskrediet was onterecht
Na 11 jaar dienst bij dezelfde werkgever kreeg Marc* plots, na een aanvraag tijdskrediet, zijn ontslag. Nochtans is wie tijdskrediet aanvraagt, beschermd tegen ontslag. Het ACV bepleitte zijn zaak voor de rechtbank en kreeg gelijk.
Lees meer
Alles bekijken

Wij helpen je graag!


Snelste manier om geholpen te worden of de juiste dienst/persoon te pakken te krijgen: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag: 8.30u. - 17u. (op vrijdag tot 12u.)
 
OPGELET: 
 • Krokusvakantie - van 4 t.e.m. 8 maart zijn er gaan ACV-zitdagen in:
  • Avelgem
  • Blankenberge
  • Wervik
 • ACV-dienstencentrum Harelbeke - is uitzonderlijk gesloten op vrijdag 29 maart.
 • Donderdagnamiddag op afspraak - In de meeste ACV-dienstencentra kan je sinds november op donderdagnamiddag uitsluitend op afspraak terecht (meer info).
 • Gewijzigde openingsuren - In de regio's Diksmuide-Veurne en Ieper-Poperinge-Wervik zijn de openingsuren begin november gewijzigd (meer info).

ACTUABAR - Praat- en discussiecafé

Genderambassadeurs

Europa dat zijn wij

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

190212 Banner nul procent
FEB 14

Wij eisen 0 procent!

Jaarlijks verdienen vrouwen 21% minder dan mannen. Als ze met pensioen zijn, ligt hun pensioenbedrag 28% lager dan van hun mannelijke collega’s. Daarom gaan we op 8 maart (de Internationale Vrouwendag) voor 0 procent. Een loon- en pensioenkloof van nul procent tussen mannen en vrouwen.
150 organisaties vragen “regels voor bedrijven, rechten voor mensen”
Twee grote Europese campagnes hebben de handen in elkaar geslagen: de campagne voor een bindend VN-verdrag over bedrijven en mensenrechten en de campagne tegen de investeerder-staat geschillenregeling (ISDS) in handels en investeringsakkoorden. Met meer dan 150 Europese organisaties willen ze honderdduizenden handtekeningen inzamelen. Leden van het Belgische Platform voor Rechtvaardige en Duurzame Handel, waaronder 11.11.11 en het ACV, doen mee.
Lees meer
2019-01-28 De kracht van de verarming
NVA wil de index afschaffen. Ofwel 229 euro loonverlies per maand.3193 euro verlies op jaarbasis. En minder pensioen. Waar is het respect voor de werknemer?
Lees meer
2019-01-22 Werknemers verdienen respect
De actiedag van 14 december was een duidelijk signaal van de werknemers. Die dag eisten tienduizenden mensen een echte verhoging van de lonen, minder werkdruk, een gezond evenwicht tussen werk en privé en fatsoenlijke eindeloopbaanregelingen.
Lees meer