• Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
Soep op de stoep Brugge
Zondag 17 januari bliezen de vrijwillige medewerkers van de ACV-afdeling van St-Andries en St-Michiels en de vrijwilligers van de welzijnsschakel “ûze plekke” verzamelen, om tijdens de zondagsmarkt lekkere soep aan de man te brengen. Je kon hun tentje op de Veemarkt in Sint-Michels om 7.30u al vinden.
Lees meer
Logo bijblijfwerking
Ben je werkzoekend, maar weet je niet in welke richting je verder moet? Dan is deze loopbaandriedaagse iets voor jou. We gaan in groep aan de slag met verschillende thema's uit de klassieke loopbaanbegeleiding. We staan stil bij 3 centrale vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Je doet daarbij aan uitwisseling met andere groepsleden die ook beter willen omgaan met hun werksituatie. We gaan in groep aan de slag met verschillende thema's uit de klassieke loopbaanbegeleiding. Je doet daarbij aan uitwisseling met andere groepsleden die ook beter willen omgaan met hun werksituatie.
Lees meer
Verbolgen over Vlaams mobiliteitsplan
Het nieuwe Vlaamse mobiliteitsplan stapt af van een verplichte basismobiliteit. In plaats daarvan wordt ‘basisbereikbaarheid’ naar voor geschoven. RESOC (het Regionaal Economisch en Sociaal Overleg Comité) Westhoek vreest een verdere afbouw van het openbaar vervoer in de plattelandsgebieden.
Lees meer
Wim David
In dit eerste nummer van Visie van 2016 past het om jullie, lezers, een goed jaar te wensen.
Een nieuw jaar van gezondheid en geluk uiteraard. Een nieuw jaar dat verder borduurt op die dingen die je het voorbije jaar gelukkig maakten.
Maar ook een nieuw jaar dat een breuk met het verleden kan zijn op die punten waar het anders en beter kon.
Lees meer
Alles bekijken
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je info over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag:
8.30u - 17u (niet op vrijdagmiddag)

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
Het Nationaal Bestuur van het ACV verklaart zich solidair met de werknemers van het spoor. Een draconische inkrimping van de overheidsdotatie voor de NMBS kan onmogelijk leiden tot beter openbaar vervoer. Het zal leiden tot veel minder dienstverlening aan de treinreiziger. Dit voorstellen als een moderniseringsplan is absurd. Besparingen en herstructureringen kunnen slechts mits ze tot stand komen in volle respect voor het sociale overleg en voor de arbeidsvoorwaarden van de betrokken werknemers. Het ACV roept de regering op om deze afbraakpolitiek te stoppen. 
  Lees meer
  ACV-Persbericht
   Het ACV wil bij de sociale verkiezingen stemrecht voor uitzendkrachten die langer dan drie maand bij een gebruiker aan het werk zijn. Bij nagenoeg alle politici werd het ACV-voorstel zeer positief onthaald. Maar uiteindelijk begroef MR en in de nasleep Open VLD alsnog het voorstel. Dat dit ACV-voorstel het niet haalde is onbegrijpelijk. Het is niet rechtvaardig om uitzendkrachten als onmondige tweederangs werknemers te beschouwen die niets mogen te zeggen hebben over hun loon en arbeidsvoorwaarden die bepaald worden door de gebruikende onderneming. Te meer omdat werknemers die in een onderneming drie maanden werken met een contract van bepaalde duur wél stemrecht hebben. 
   Lees meer
   ACV-Persbericht
   In 2016 is de loonkloof tussen België en zijn buurlanden weggewerkt. België zal zelfs een loonvoorsprong hebben ten opzichte van zijn belangrijkste handelspartners. Tegen eind 2016 voorspelt de CRB een positieve loonkloof van 0.3% voor België. Deze cijfers sterken het ACV in zijn overtuiging dat een indexsprong nutteloos was. Het ACV wil nu ook opnieuw een debat op gang brengen over alle componenten van de concurrentiepositie. Deze is immers van veel meer afhankelijk dan enkel de loonontwikkeling.
    Lees meer
    ACV-Persbericht
    Het Franse voorzitterschap heeft een huzarenstuk gerealiseerd. Maar voor het klimaat zal het niet genoeg zijn. De transitie naar een koolstofarme en veilige toekomst met 100% hernieuwbare energie is reeds gestart met progressieve bedrijven, bezorgde burgers en vele organisaties aan het roer. De beleidsverantwoordelijken van 195 landen hebben echter een historische kans gemist om vanuit het beleid de leiding te nemen over deze transitie. Er blijft te veel vrijheid blijheid, er wordt te weinig geld vrijgemaakt en over mensenrechten of rechtvaardige transitie wordt niet eens meer gesproken.
     Lees meer
     Meer nieuws