• ACV Kerstwensen 2016-2017 720
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Tool: bereken wat je onderneming wint

  Lees meer
  ACV tool: bereken wat je onderneming wint
 • Hogere eindejaars- en syndicale premie voor uitzendkrachten

  Lees meer
  Campagne interim syndicale premie 2016 720x220
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

ACV West-Vlaanderen werft aan

Bij ACV West-Vlaanderen zoeken we momenteel een pleiter (m/v) voor de rechtskundige dienst. Interesse?

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
Leesgroepen in Kortrijk en Roeselare
“Ergens zijn we het vermogen kwijtgeraakt om te dromen. Niet eens zolang geleden was de blik op de toekomst gericht en dachten we met zijn allen na hoe het beter kon.” 
Auteurs Thomas Decreus & Christophe Callewaert bieden een aantal recepten aan om onze samenleving uit de impasse te halen. Enkele hiervan willen we van naderbij bekijken: Kunnen we door minder te werken het probleem van de werkloosheid oplossen? Is robotisering een vloek of een zegen? Zijn eerlijke belastingen mogelijk?
Wil je hierover mee in gesprek gaan, schrijf je dan alvast in. Droom mee over hoe het anders kan!
Lees meer
Filmavonden Everybody Happy
De derde speelfilm van Nic Balthazar vertelt het verhaal van Ralph Hartman, een succesvolle komiek die een gevecht levert met zichzelf. Het woord depressie of burnout valt niet één keer. Al is het wel duidelijk dat de komiek te kampen heeft met prestatiedruk, piekeren en twijfelt aan zichzelf. Het kritische stemmetje in zijn hoofd duikt de hele film door op. Nic Balthazar omschrijft zelf: "Het is niet echt een film over burnout, maar een film tegen burnout. De film toont hoe het tot stand komt."
Lees meer
Petitie en actie dwingen minister Muytters tot toegevingen
De regering Bourgeois wil het PWA-systeem hervormen tot ‘Wijkwerken’ en legde daarvoor een conceptnota op tafel. ACV West-Vlaanderen vreest dat de maatschappelijke meerwaarde van PWA hierdoor volledig zal verdwijnen. Daarom zakte het op 9 december met een 10-tal PWA-werknemers af richting Brussel en vervoegde het de gemeenschappelijke Vlaamse vakbondsactie voor het behoud van PWA. Volgende West-Vlaamse getuigenissen zetten ‘de petitie met onze 5 eisen’ die de actievoerders overhandigen aan minister Muyters kracht bij.
Lees meer
Ook voor loopbaandienstverlening kan je bij het ACV terecht.  Voor verschillende fases in je loopbaan kun je terecht voor deskundig advies inzake de toepassing van de sociale wetgeving en de gevolgen van keuzes in je loopbaan op je rechten.  Uit een inventaris van alle vragen inzake eindeloopbaan blijkt dat heel wat leden meer en meer problemen ervaren.
Lees meer
Is personeel Carrefour Koksijde minder waard
Op zondag 27 november voerden de LBC-NVK militanten actie voor de Carrefour Hypermarkt te Koksijde. Ze beletten er de opening van de winkel. Na een belofte van de directie om rond de problematiek te praten kon de winkel omstreeks 10u openen. De actie kwam er naar aanleiding van een dispuut rond de compensatieregeling voor zondagswerk.
Lees meer
Alles bekijken

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

160117 Ontwerp IPA 2017-2018 nader toegelicht
JAN 17

Groen licht voor ontwerp IPA 2017-2018?

Is dit IPA belangrijk voor de doorsnee burger en werknemer? Ja toch wel. Belangrijkste punten in dit ontwerp zijn een perspectief op loonsverhoging, op een betere koppeling van pensioenen en uitkeringen aan de welvaart en op verder sociaal overleg over grote maatschappelijke uitdagingen. De Algemene Raad van het ACV spreekt zich uit op 31 januari over dit ontwerp IPA.
ACV 2017-01-12 Ontwerp IPA 2017-2018
JAN 12

Ontwerp-IPA 2017-2018

Het ontwerp-IPA biedt perspectief op loonsverhoging, op een betere koppeling van pensioenen en uitkeringen aan de welvaart en op verder sociaal overleg over grote maatschappelijke uitdagingen. Binnen  het ACV start nu de consultatie over dit ontwerp IPA. De Algemene Raad spreekt zich uit op 31 januari.Als dit ontwerp de interne consultaties doorstaat, beschikken we over een stevig kader voor de onderhandelingen in de sectoren en bedrijven”, aldus ACV voorzitter Marc Leemans.
2016-12-20 Nieuwe cao over tijdskrediet
DEC 20

Nieuwe CAO over tijdskrediet

Het tijdkrediet met zorgmotieven breidt fors uit tot 51 maanden, het opnemen van tijdkrediet wordt afgestemd op samenwonenden en op co-ouderschap en de landingsbanen blijven bestaan Dat zijn de belangrijkste pijlers van cao 103ter die de sociale partners vandaag, 20 december, ondertekenden.
2016-12-15 Pensioengelijkstellingen
De minister heeft onder druk van de vakbonden zijn plannen op een aantal punten bijgestuurd.  Werknemers met dagen tijdelijke werkloosheid en in bijzondere regimes vallen  niet meer onder de nieuwe berekeningsregels. Ook de inschakelingsuitkeringen worden niet langer geviseerd. Dat is al een vooruitgang. Maar de harde vaststelling blijft: werknemers die na inwerkingtreding van de nieuwe regels (voorzien op 1 januari 2017 voor zij die op pensioen gaan vanaf 2018) werkloos worden en dat langer dan een jaar blijven of werknemers die in ‘gewoon’ SWT gaan, zullen minder pensioen ontvangen.
Lees meer