• De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 • Goede pensioenen zijn een politieke keuze!

  Goede pensioenen zijn een politieke keuze caroussel
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Vraag het aan ACV:

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
Prikacties door onzekerheid bij Bombardier
De laatste weken is er bij trein- en trambouwer Bombardier in Brugge opnieuw sociale onrust over de bestelling van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB. De werknemers vrezen dat de 175 trams in de vestiging Wenen gebouwd zullen worden.
Lees meer
Werken over de grens?
De tijd van de ‘trimards’, seizoensarbeiders die voor enkele maanden naar Frankrijk trokken om er op de bietenvelden of in de cichorei-asten te werken, ligt al een tijdje achter ons. Toch verdienen nog veel mensen hun brood over de ‘schreve’. Het ACV-grensarbeiderssecretariaat staat hen bij met raad en daad.
Lees meer
Wereldvrouwenconferentie
Van 11 tot 13 oktober 2017 vond in Costa Rica de Wereldvrouwenconferentie van het Internationaal Vakverbond (IVV) met 200 vakbondsvrouwen van over heel de wereld plaats. ACV-militante Mieke Callens (48) uit Zwevegem was één van hen: “onvoorstelbaar welke diepe indruk de confrontatie met vakbondsvrouwen uit andere continenten heeft nagelaten”.
Lees meer
Goede zorg is veilige zorg
Op maandag 5 maart voerde de christelijke vakbond actie aan het orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald in Roeselare. Met de sensibiliseringactie vroeg het personeel aandacht voor meer veiligheid in de sector.
Lees meer
Alles bekijken

Wij helpen je graag!


Snelste manier om geholpen te worden of de juiste dienst/persoon te pakken te krijgen: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag: 8.30u. - 17u. (op vrijdag tot 12u.)
 
OPGELET: 
 • Vanaf 16 april 2018 start in sommige ACV-dienstencentra een testfase met openingsmomenten enkel op afspraak.Waar en wanneer lees je op onze dienstverleningspagina.
 • Sinds 22 maart vind je het ACV-dienstencentrum Diksmuide in de Kasteelstraat 4a. 20 maart was de laatste openingsdag van het oude kantoor in Koning Albertstraat. (meer info)
 • Wegens verbouwingen vindt de ACV-zitdag in Blankenberge tijdelijk in de Karel Deswertlaan 55 plaats. Er blijft tijdens de verbouwingen een ACV-brievenbus aan de Weststraat 88.
 • ACV-dienstencentrum Brugge-(Sint-Michiels) - Tussen maandag 9 en (vermoedelijk) 27 april is de Koning Albert I-laan onderbroken ter hoogte van de Witte Molenstraat. Het verkeer dat uit Brugge komt, wordt omgeleid via de Koningin Astridlaan naar de Expressweg. Meer info 
 • ACV-dienstencentrum AvelgemWijziging openingsuren vanaf 2 mei: het dienstencentrum is vanaf dan (enkel) open op dinsdag- en donderdagvoormiddag.

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
180419 Budget voor verhoging bijstandsuitkeringen veel kleiner dan aangekondigd
APR 19

Bijstandsuitkeringen verhogen, wel minder dan beloofd

In het regeerakkoord van 2014 beloofde de regering dat ze de sociale uitkeringen zou optrekken tot de Europese armoedegrens. Dat vergt volgens het Rekenhof een investering van ongeveer 1,5 miljard euro. De regering voerde dat plan echter nooit uit. Nu ligt er een zeer flauw afkooksel op tafel.
180419 11 oplossingen voor de toekomst van de sociale zekerheid miniatuur
APR 19

9 oplossingen voor de toekomst van de sociale zekerheid

De voorbije 6 maanden nodigde ACV-West Vlaanderen 9 (ondertussen 11) sprekers uit. Ze lieten hun licht schijnen over de toekomst van de sociale zekerheid. Wie betaalt de rekening? Wie zal van het vangnet gebruik kunnen maken? Herbekijk nu de video's!
180327 Bijkluswet in conflict met Europese regels
MRT 27

Bijkluswet in conflict met Europese regels

Het belangenconflict tegen het onbelast bijverdienen loopt af. En wat nu? Doet de regering gewoon verder met zijn wetsontwerp, ondanks zwaar protest? Dan loopt ze het risico om in aanvaring te komen met de Europese regels en rechtspraak.
180319 Pensioenkrant
MRT 19

Pensioenkrant schept duidelijkheid in de chaos

Is het pensioenbedrag in België voldoende om van te leven? Tot wanneer zal ik moeten werken? En wat als ik een zwaar beroep uitoefen? Dat lees je in onze pensioenkrant. Want onze keuze, dat zijn betere pensioenen!
2018-03-09 Herstructureringen: alternatieven ernstig nemen én verantwoordelijkheid opnemen
Het sociaal overleg rond aanpassingen aan de Wet Renault zit in de laatste rechte lijn. ACV, ABVV en ACLVB hopen dat er alsnog een akkoord kan gevonden worden tussen de sociale partners. Cruciaal is dat bedrijven die herstructureren werknemers van onderaannemers niet in de kou laten staan. Want ook deze werknemers worden rechtstreeks en keihard getroffen.
Lees meer
Meer nieuws