• Klimaatmars 2 december: red het klimaat!

  Lees meer
  ACV-Klimaatmars-Caroussel-720-220-NL
 • De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Goede pensioenen zijn een politieke keuze!

  Goede pensioenen zijn een politieke keuze caroussel
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 • Uitzendkracht? Vergeet je premies niet!

  Campagne interim eindejaarspremie syndicale premie 2018 720x220
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws uit West-Vlaanderen regionieuws

Alles bekijken
Werknemers hebben groot aandeel in succes Ardo
In oktober sleepte het Ardooise diepvriesgroentenbedrijf Ardo de titel ‘Onderneming van het jaar 2018’ in de wacht. In de artikels die hierover verschenen haalde de gespecialiseerde pers vooral de loftrompet boven over de nieuwe technologieën en de ‘gedurfde overnamepolitiek’. “Dat klopt”, zeggen de ACV-afgevaardigden uit het bedrijf, “maar zonder de inzet en betrokkenheid van de werknemers, zou dit niet zo’n succes geweest zijn.”
Lees meer
Naar aanleiding van opnieuw een bijna-fataal arbeidsongeval bij Pasfrost in Passendale, eist ACV Voeding en Diensten maatregelen. De vele arbeidsongevallen in het diepvriesgroenten-bedrijf zijn volgens het ACV vermoedelijk geen toeval.
Lees meer
Actuabar
Een basisinkomen houdt in dat iedereen iedere maand - ongeacht of je werkt of niet - een bepaald bedrag op zijn of haar rekening gestort krijgt. Zowel links als rechts in het politieke spectrum zijn er strekkingen die dit idee (weliswaar met een andere invulling) genegen zijn: het zou mogelijk alle bijstandssystemen kunnen vervangen en het kan een dam zijn tegen armoede.
Lees meer
Alles bekijken

Wij helpen je graag!


Snelste manier om geholpen te worden of de juiste dienst/persoon te pakken te krijgen: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag: 8.30u. - 17u. (op vrijdag tot 12u.)
 
OPGELET: 
 • Openingsuren kerstvakantie
  • Sluitingsdagen - Alle ACV-dienstencentra zijn gesloten op 24, 25 en 26 december en op 1 en 2 januari.
  • 31 december - Op maandag 31 december zijn de ACV-dienstencentra - die volgens de normale openingsuren de maandagvoormiddag open zijn - open van 8.45u. tot 12u. In de namiddag zijn alle kantoren gesloten.
  • Zitdagen Avelgem, Blankenberge en Wervik - Tijdens de kerstvakantie (24/12 tem 04/01) zijn er geen ACV-zitdagen in Avelgem, Blankenberge en Wervik.
 • Wijzigingen sinds november 2018
  • Donderdagnamiddag op afspraak - In de meeste ACV-dienstencentra kan je sinds november op donderdagnamiddag uitsluitend op afspraak terecht (meer info).
  • Gewijzigde openingsuren - In de regio's Diksmuide-Veurne en Ieper-Poperinge-Wervik zijn de openingsuren begin november gewijzigd (meer info).

Europa dat zijn wij

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
181109 Eindejaar interim 150150
NOV 22

Uitzendkracht? Vergeet je premies niet!

Weetje: heb je als uitzendkracht (meer dan) 65 dagen gewerkt, dan heb je recht op een eindejaarspremie. Die bedraagt 8,33% van je brutoloon. Ben je ook lid van het ACV? Dan krijg je ook nog eens een syndicale premie van 104 euro!
181109 Claim the climate: red het klimaat!
Op zondag 2 december, vlak voor de COP 24, lopen we een mars om klimaatrechtvaardigheid te eisen. Samen slaan we de handen in elkaar voor wat de grootste Belgische klimaatmanifestatie ooit moet worden met duizenden burgers die een sociaal rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid eisen.
Lees meer
2018-11-08 Brutale ingreep in landingsbanen creëert enorm maatschappelijk probleem
ABVV, ACV en ACLVB verzetten zich tegen de optrekking van de leeftijd van 55 jaar naar 60 jaar voor het recht op uitzonderingslandingsbanen dat de regering besloot in haar jobsdeal. De bonden spraken zich deze voormiddag binnen het beheerscomité van de RVA, dan ook negatief uit. Dit is een bijzonder kwalijke negatieve regeringsbeslissing. Een beslissing die is ingegeven door de kille en simplistische logica om 180 miljoen euro in de Sociale Zekerheid te besparen.
Lees meer
Meer nieuws