• De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 • Goede pensioenen zijn een politieke keuze!

  Goede pensioenen zijn een politieke keuze caroussel
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Infosessies re-integratie na langdurige ziekte

Vraag het aan ACV:

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
Wereldvrouwenconferentie
Van 11 tot 13 oktober 2017 vond in Costa Rica de Wereldvrouwenconferentie van het Internationaal Vakverbond (IVV) met 200 vakbondsvrouwen van over heel de wereld plaats. ACV-militante Mieke Callens (48) uit Zwevegem was één van hen: “onvoorstelbaar welke diepe indruk de confrontatie met vakbondsvrouwen uit andere continenten heeft nagelaten”.
Lees meer
Goede zorg is veilige zorg
Op maandag 5 maart voerde de christelijke vakbond actie aan het orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald in Roeselare. Met de sensibiliseringactie vroeg het personeel aandacht voor meer veiligheid in de sector.
Lees meer
Actuabar
MRT 12

Actubar - Wat telt er voor mijn pensioen?

De federale regering heeft, los van het optrekken van de pensioenleeftijd, in de voorbije jaren verschillende maatregelen genomen die ingrijpen op de berekening van je pensioen. Op vandaag is het een puzzel om in te kunnen schatten wat nu wel of niet meetelt voor je pensioen. Werkloosheid, SWT (brugpensioen), ziekte, tijdskrediet, ouderschapsverlof,  landingsbaan, … 
Wat brengt jouw leven in balans?
Zoals je in het Visienummer van 9 februari kon lezen, heeft ACV West-Vlaanderen meer dan 3000 mensen bevraagd over hoe zij de combinatie van arbeid, gezin en vrije tijd zouden verbeteren.
Lees meer
Nieuwe wetgeving re-integratie langdurig zieken
Infosessies voor langdurig zieken - Sinds januari 2017 is er een nieuwe wetgeving van kracht die het zieke werknemers gemakkelijker moet maken om nog tijdens hun ziekte het werk aangepast te hervatten. Deze wetgeving komt dit jaar op kruissnelheid. Daarom organiseert ACV West-Vlaanderen infosessies.
Lees meer
Alles bekijken

Wij helpen je graag!


Snelste manier om geholpen te worden of de juiste dienst/persoon te pakken te krijgen: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag: 8.30u - 17u (op vrijdag tot 12u)
 
OPGELET: 
 • Op vrijdag 23 maart is het ACV-dienstencentrum Harelbeke uitzonderlijk gesloten (onbereikbaar wegens E3-prijs).
 • Op dinsdag 27 maart is het ACV-dienstencentrum Roeselare uitzonderlijk gesloten.
 • Op 21 maart verhuist het ACV-dienstencentrum Diksmuide naar de Kasteelstraat 4a. Vanaf 22 maart kan je op de nieuwe locatie terecht. 20 maart is de laatste openingsdag van het oude dienstencentrum in Koning Albertstraat.
 • Wegens verbouwingen vindt de ACV-zitdag in Blankenberge tijdelijk in de Karel Deswertlaan 55 plaats. Er blijft tijdens de verbouwingen een ACV-brievenbus aan de Weststraat 88.

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
171215 Actieplan voor werkbaar werk miniatuur
Een werkbaarheidsscan en de oprichting van een werkbaarheidsfonds moeten leiden tot meer werkbaar werk voor Vlaamse werknemers. Het zijn enkele voorstellen van de Vlaamse sociale partners na de tegenvallende resultaten van de werkbaarheidsmonitor 2016.
Lees meer
171130 Manifestatie stop het pensioengeknoei 19 december
Op 19 december organiseren de vakbonden een nationale betoging tegen het pensioengeknoei van de huidige regering. Stap mee op en laat van je horen op 19 december.
Lees meer
Syndicale premie 104 euro miniatuur
Als uitzendkracht heb je er alle belang bij om je aan te sluiten bij een vakbond. Dankzij de syndicale premie van 104 euro krijg je als lid een groot deel van je jaarlijkse bijdrage terug. Vergeet ook je eindejaarspremie niet!
Lees meer
Meer nieuws