• Schrijf je in voor het politiek festival Voor de Goei

  ACV Voor de goei-Caroussel-720-220-NL
 • Een ander beleid is mogelijk!

  ACV Banner Ander beleid is mogelijk
 • De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws uit West-Vlaanderen regionieuws

Alles bekijken
Werkorganisatie op mensenmaat is cruciaal
Stress, burn-out, het lijken nieuwe verschijnselen, maar ze bestaan al veel langer. Alleen zijn studies naar stress en burn-out pas enkele decennia geleden opgestart. Toch piekt het aantal langdurig zieken vandaag en de burn-out is daar één van de oorzaken van. Een betere balans tussen werk en vrije tijd zou volgens het ACV niet alleen voor gelukkigere, maar ook voor gezondere en productievere werknemers zorgen.
Lees meer
Werkhervattingstraject niet altijd succesverhaal
In 2017 voerde de federale regering een nieuw re-integratietraject in, dat langdurig zieken terug aan de slag wil helpen. Hiervoor organiseert het ACV West-Vlaanderen samen met Samana al twee jaar op rij infomomenten om personen op ziekte zo goed mogelijk te ondersteunen. Uit de gesprekken blijkt duidelijk dat dit traject niet altijd een succesverhaal is.  
Lees meer
Volgt de hakbijl in de sociale zekerheid
In de activiteitenreeks rond de ACV-campagne ‘Een ander beleid is mogelijk’ was professor Carl Devos (politicoloog – UGent) op 13 maart te gast in Ieper. Na een haarfijne analyse over hoe we tot de huidige politieke situatie gekomen zijn, ging Devos in op vragen uit het talrijk opgekomen publiek rond de verwachtingen voor de toekomst en de mogelijke gevolgen voor de werknemers.
Lees meer
Wij eisen 0 procent
MRT 19

Wij eisen 0%

Nog altijd verdienen vrouwen op jaarbasis 21% minder dan mannen. Als ze met pensioen zijn, ligt hun pensioen 28% lager dan dat van hun mannelijke collega’s. Daarom voerde het ACV rond 8 maart (Internationale Vrouwendag) actie voor een pensioen- en loonkloof van nul procent tussen mannen en vrouwen. Daarnaast organiseerde de ACV-genderwerking op 21 februari in Gits een avond voor militanten die in hun bedrijf de vooroordelen tegenover mannen en vrouwen willen aanpakken.
Lees meer
Zullen robots de helft van de werknemers vervangen
MRT 5

Zullen robots de helft van de werknemers vervangen?

De alsmaar snellere digitale en technologische evoluties hebben een invloed op hoe ons werk er in de toekomst zal uitzien. In het najaar van 2019 organiseert het ACV onder de naam #arbeidmorgen een congres over de uitdagingen van de toekomst. Vorige week hielden West-Vlaamse militanten een discussieavond over de ontwerpteksten én was er een infoavond met professor Geert Van Hootegem over de toekomst van werk in digitale tijden.
Alles bekijken

Wij helpen je graag!


Snelste manier om geholpen te worden of de juiste dienst/persoon te pakken te krijgen: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag: 8.30u. - 17u. (op vrijdag tot 12u.)
 
OPGELET: 
 • Wijzigingen vanaf 1 april 2019:
  • Nieuwe openingsuren in de ACV-kantoren Brugge (Sint-Kruis en Sint-Michiels), Gistel, Menen, Torhout en Wevelgem (meer info).
  • Sluiting van de kantoren Oostkamp en Wervik (meer info).
 • Donderdagnamiddag op afspraak - In de meeste ACV-dienstencentra kan je sinds november op donderdagnamiddag uitsluitend op afspraak terecht (meer info).

Vlaams kopstukkendebat - schijf je in...

EUROMARS - Schijf je in...

Europa dat zijn wij

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

190328 Banner studiedag Europese verkiezingen 8 mei
MRT 29

Studiedag Europese verkiezingen 8 mei

Europa lijkt misschien een ver-van-je-bed show. Toch kan jouw stem tijdens de Europese verkiezingen van belang zijn voor een sociaal en rechtvaardig Europa. Daarom organiseren we een studiedag op 8 mei.  
2019-03-26 2019-03-26 ACV steunt mobilisatie van de Klimaatcoalitie en Occupy4Climate
De boodschap van het ACV is eenvoudig, duidelijk en dringend: de politieke partijen die zich tegen donderdag niet resoluut verbinden tot herziening van artikel 7bis van de Grondwet bewijzen dat ze helemaal niets begrijpen van de urgentie van het klimaat- en het sociale vraagstuk
Lees meer
190319 Banner betoging racisme
MRT 19

Betoging tegen racisme op 24 maart

Racisme zorgt nog steeds voor uitsluiting en discriminatie in onze samenleving. Op 24 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, manifesteert het ACV mee voor een menswaardige en gelijke samenleving en tegen racisme en discriminatie. We starten om 14 u. aan het Noordstation in Brussel.
2019-03-14 Kamercommissie sociale zaken is het eens over stemrecht voor uitzendkrachten in de sociale verkiezingen
MRT 14

Uitzendkrachten krijgen stemrecht bij sociale verkiezingen!

Vandaag debatteerde en stemde de Kamercommissie sociale zaken over het wetsvoorstel dat uitzendkrachten toelaat hun stem uit te brengen tijdens de sociale verkiezingen van 2020 in de onderneming waar ze langdurig aan het werk zijn. Dat recht op inspraak voor uitzendkrachten is belangrijk. Want afspraken over loon, vakantie, veiligheid, uurregelingen enzovoort worden gemaakt in het bedrijf waar ze werken. Nadat deze discussie in 2016 nog uitliep op een sisser, kwam er vandaag wel een heel ruime meerderheid in de Kamercommissie. Alle fracties in de commissie steunden het stemrecht voor uitzendkrachten. Enkel de MR onthield zich bij de stemming.