• De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 • Goede pensioenen zijn een politieke keuze!

  Goede pensioenen zijn een politieke keuze caroussel
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Vraag het aan ACV:

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
Hou je ACV-gegevens up-to-date
De ACV-diensten staan altijd klaar om hun altijd te informeren en te helpen waar nodig en mogelijk. Om je als ACV-lid zo goed mogelijk te kunnen informeren, is het belangrijk dat de gegevens die het ACV over jou heeft correct zijn. 
Lees meer
Prikacties door onzekerheid bij Bombardier
De laatste weken is er bij trein- en trambouwer Bombardier in Brugge opnieuw sociale onrust over de bestelling van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB. De werknemers vrezen dat de 175 trams in de vestiging Wenen gebouwd zullen worden.
Lees meer
Werken over de grens?
De tijd van de ‘trimards’, seizoensarbeiders die voor enkele maanden naar Frankrijk trokken om er op de bietenvelden of in de cichorei-asten te werken, ligt al een tijdje achter ons. Toch verdienen nog veel mensen hun brood over de ‘schreve’. Het ACV-grensarbeiderssecretariaat staat hen bij met raad en daad.
Lees meer
Alles bekijken

Wij helpen je graag!


Snelste manier om geholpen te worden of de juiste dienst/persoon te pakken te krijgen: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag: 8.30u. - 17u. (op vrijdag tot 12u.)
 
OPGELET: 
 • Vanaf 16 april 2018 start in sommige ACV-dienstencentra een testfase met openingsmomenten enkel op afspraak.Waar en wanneer lees je op onze dienstverleningspagina.
 • ACV-dienstencentrum AvelgemWijziging openingsuren vanaf 2 mei: het dienstencentrum is vanaf dan (enkel) open op dinsdag- en donderdagvoormiddag.
 • ACV-dienstencentrum DiksmuideSinds 22 maart vind je het ACV-dienstencentrum Diksmuide in de Kasteelstraat 4a. 20 maart was de laatste openingsdag van het oude kantoor in Koning Albertstraat. (meer info)
 • ACV-zitdag BlankenbergeWegens verbouwingen vindt de ACV-zitdag Blankenberge tijdelijk in de Karel Deswertlaan 55 plaats. Er blijft tijdens de verbouwingen een ACV-brievenbus aan de Weststraat 88. 

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2018-05-23 Wetsontwerp zwaar werk bevat grote hiaten
MEI 23

Wetsontwerp zwaar werk bevat grote hiaten

Op 22 mei hadden de sociale partners in het Beheerscomité van de Federale Pensioendienst advies moeten geven over het wetsontwerp dat de basisregels voor zwaar werk in de privésector vastlegt. Omdat de werkgeversbank niet in quorum was, is dit vandaag niet gelukt.
180517 10 belangrijke weetjes over re-integratie
De jongste weken kregen we heel wat klachten binnen van zieken over mistoestanden bij de nieuwe re-integratieprocedure. Dit gaat over de procedures bij een arbeidsgeneesheer waarbij wordt bekeken of je tijdens je ziekte aan het werk kan in eventueel aangepast werk. Daarom zetten we 10 belangrijke weetjes op een rij.
Lees meer
18-05-15 ABVV en ACV eisen de vrijlating van Mounir Tahri en Jiyed Cheikhe
Zeven mensen zonder papieren werden op 9 februari opgepakt in de lokalen van Globe Aroma, een vzw in de Brusselse socioculturele sector die interculturele en artistieke uitwisselingen organiseert en zich inzet voor de integratie van migranten. Twee van hen werden naar het gesloten centrum 127 bis gebracht: Mounir Tahri, vakbondsmilitant, en Jiyed Cheikhe, kunstschilder. Vandaag zitten ze daar nu al drie maanden vast.
Lees meer
2018-04-25 Afleidingsmanoeuvres
Het is voor de vakbonden compleet onduidelijk waarom er binnen de regering een blokkage optreedt over de verhoging van de syndicale premie.
Lees meer
Meer nieuws