• Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
Hoop
Op 16 maart ben je welkom in Menen voor de voorstelling van HOOP, een politieke thriller gespeeld door bekende acteurs over de wereld sinds de bankencrisis. De personages gaan op zoek naar perspectieven. En wenden ze zich tot het publiek. Om één van hen te zijn. Geen rol meer te spelen. En een voorstel te doen.
Voordeeltarief voor ACV-leden!
Lees meer
Onrust bij CNH
Eind januari ontstond onrust bij Case New Holland, de producent van landbouwmachines uit Zedelgem, omdat de werkdruk in de montageafdeling te hoog werd opgedreven.  Hierop werd de productie dinsdagmorgen 26 januari stilgelegd. Een relaas van de gebeurtenissen door de ogen van ACV-CSC METEA-secretaris Hans Desmet.
Lees meer
IM Francis Duvillier
Heel onverwacht moesten we zaterdag ll. afscheid nemen van ACV-collega Francis Duvillier, pleiter rechtskundige dienst in Kortrijk. Francis had een lange staat van dienst in het ACV. Eerst was hij op lokaal vlak actief, vanaf 1991 werd hij regiopropagandist om daarna pleiter te worden op de juridische dienst.
Lees meer
Hoe controleert VDAB mijn zoekgedrag naar werk?
Voortaan (sinds 1 januari) voert de VDAB (Vlaams) de controle en sanctionering van beschikbaarheid van werkzoekenden uit. Voordien was dat de taak van de RVA. Wie een werkloosheidsuitkering ontvangt moet voldoende inspanningen leveren om werk te zoeken. De VDAB volgt dit ‘werkzoekgedrag’ op en zal dit op regelmatige tijdstippen evalueren. Bij negatieve evaluaties kunnen sancties, zoals het verlies van de uitkering, volgen. ACV informeert en staat bij...
Lees meer
Veel beweging bij ACV Meulebeke
ACV Meulebeke is er klaar voor. 2016 dient zich terug aan als een jaar waarin onze maatschappij heel snel evolueert. In 2015 zagen we een ruk naar rechts, in de vorm van een onrechtvaardig beleid dat door de huidige regeringen doorgedrukt wordt. En de ACV-militanten uit Meulebeke willen zich daar blijven tegen verzetten, en willen zo blijven opkomen voor de rechten van elke mens, van elke werknemer, van iedereen die nu even van een uitkering geniet.
Lees meer
Alles bekijken
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je info over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag:
8.30u - 17u (niet op vrijdagmiddag)

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-actie stemrecht uitzendkrachten sociale verkiezingen groep close-up
FEB 8

“Uitzendkrachten blijven onmondige tweederangs werknemers“

Het ACV wil bij de sociale verkiezingen stemrecht voor uitzendkrachten die langer dan drie maanden bij een gebruiker aan het werk zijn. Het ACV protesteerde vandaag, daags voordat de eerste kiezerslijsten voor de sociale verkiezingen in de ondernemingen worden aangeplakt, met acties bij de hoofdkwartieren van MR, Open VLD en Federgon.
ACV 2016-01-29 Het ACV protesteert tegen Europees ‘beleid’ dat de veiligheid en de gezondheid van duizenden werknemers bedreigt
JAN 29

Het ACV protesteert tegen Europees ‘beleid’ dat de veiligheid en de gezondheid van duizenden werknemers bedreigt

Werknemers worden in Europa echter zeer ongelijk of niet beschermd tegen zo'n 145.000 gevaarlijke stoffen. Slechts voor vijf kankerverwekkende stoffen werd Europees verplicht vastgelegd wat werknemers maximaal mogen inademen op hun werkplaats. In 2016 zullen daardoor opnieuw 100.000 Europese werknemers sterven aan een beroepskanker. Het ACV protesteert tegen dit Europees ‘beleid’ dat de veiligheid en de gezondheid van duizenden werknemers bedreigt. Het ACV sprak alle Europese parlementariërs aan en overhandigde 7.000 petitiekaarten. Met deze actie eist het ACV dat het Europees parlement de zaak naar zich toetrekt en snel een strategie uitdoktert om de gezondheid en de veiligheid van de werknemers in de Europese Unie beter te beschermen.
2016-01-29 HM en veiligheid Bangladesh-Karel Hemerijckx
JAN 29

Bengaalse kledingfabrieken H&M blijven onveilig

Terwijl de Zweedse modegigant H&M 7 nieuwe winkels in België aankondigt en zich opmaakt om de winstcijfers van 2015 bekend te maken, roept de Schone Kleren Campagne het bedrijf op om meer te doen om de kledingarbeiders in Bangladesh te beschermen. Een analyse van de belangrijkste leveranciers van H&M toont aan dat er ernstige achterstand is bij dringende renovaties aan de fabrieken. Zo blijven tienduizenden arbeiders het risico lopen op een dodelijk ongeval en letsels. 
ACV 160128 Actie pensioenen
De vakbonden voerden vandaag actie bij het kabinet van pensioenminister Bacquelaine tegen de onrechtvaardige sociale correctie voor de verhoogde btw, accijnzen, de indexsprong en andere hogere facturen. Slechts een heel kleine groep mensen zal deze zeer beperkte correctie (1%) krijgen. Niets voor zieken, invaliden, SWT-ers en werklozen. Voor gepensioneerden is er 25 miljoen aan sociale correctie voorzien. Maar onder zeer strenge voorwaarden. Enkel voor gepensioneerden met een minimumpensioen en enkel als ze een volledige loopbaan hebben. En met een sterke beperking van de gelijkstelde dagen. Waardoor vrouwen, die vaak geen volledige loopbaan hebben en met meer gelijkgestelde dagen in hun loopbaan tellen, andermaal de pineut zijn. Tijdens een contact met de vakbonden stelde minister van pensioenen hiervoor geen enkele oplossing voor. Hij beloofde enkel ‘een onderzoek’.
Lees meer
ACV 160325 Colloquium affiche discriminatie voorkomen en genezen
Iedereen heeft recht op arbeid, op vrije keuze van beroep, op rechtmatige en gunstige arbeidsvoorwaarden en op bescherming tegen werkloosheid. En iedereen heeft recht op gelijk loon voor gelijke arbeid (Art. 23 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens). De praktijk steekt hier schril tegen af. Hoe trekken we dit recht? Debateer mee op het colloquium op 25 maart.
Lees meer
Meer nieuws