• Betoging tegen racisme op 24 maart

  ACV-betoging-racisme-Carrousel-720-220-NL
 • Een ander beleid is mogelijk!

  ACV Banner Ander beleid is mogelijk
 • De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Werkzaamheden website

Applicatie Mijn ACV op 29, 30 en 31 maart niet bereikbaar

Door werken is de applicatie Mijn ACV op deze website vanaf vrijdag 29 maart 17:00 u tot zondagavond 31 maart 23:00 u. niet beschikbaar. Alle andere pagina's zijn wel toegankelijk. We excuseren ons voor het ongemak.

Nieuws uit West-Vlaanderen regionieuws

Alles bekijken
Volgt de hakbijl in de sociale zekerheid
In de activiteitenreeks rond de ACV-campagne ‘Een ander beleid is mogelijk’ was professor Carl Devos (politicoloog – UGent) op 13 maart te gast in Ieper. Na een haarfijne analyse over hoe we tot de huidige politieke situatie gekomen zijn, ging Devos in op vragen uit het talrijk opgekomen publiek rond de verwachtingen voor de toekomst en de mogelijke gevolgen voor de werknemers.
Lees meer
Wij eisen 0 procent
MRT 19

Wij eisen 0%

Nog altijd verdienen vrouwen op jaarbasis 21% minder dan mannen. Als ze met pensioen zijn, ligt hun pensioen 28% lager dan dat van hun mannelijke collega’s. Daarom voerde het ACV rond 8 maart (Internationale Vrouwendag) actie voor een pensioen- en loonkloof van nul procent tussen mannen en vrouwen. Daarnaast organiseerde de ACV-genderwerking op 21 februari in Gits een avond voor militanten die in hun bedrijf de vooroordelen tegenover mannen en vrouwen willen aanpakken.
Lees meer
Zullen robots de helft van de werknemers vervangen
MRT 5

Zullen robots de helft van de werknemers vervangen?

De alsmaar snellere digitale en technologische evoluties hebben een invloed op hoe ons werk er in de toekomst zal uitzien. In het najaar van 2019 organiseert het ACV onder de naam #arbeidmorgen een congres over de uitdagingen van de toekomst. Vorige week hielden West-Vlaamse militanten een discussieavond over de ontwerpteksten én was er een infoavond met professor Geert Van Hootegem over de toekomst van werk in digitale tijden.
Sluiting kantoren Oostkamp en Wervik.
ACV West-Vlaanderen hertekent momenteel zijn dienstverlening. Om de kwaliteit ervan op een hoog peil te houden en zelfs nog te verhogen, hebben we ervoor gekozen om grotere kantoren uit te bouwen. Dit heeft als voordeel dat er tijdens de openingsuren gegarandeerd meer dan voldoende loketten geopend zijn om de wachttijd kort te houden en dat er ook vaker experten in verschillende thema’s (zoals loopbaandienstverlening of arbeidscontracten) beschikbaar zijn. Het nadeel van deze oefening is dat we ook de beslissing hebben moeten nemen om de ACV-dienstencentra Oostkamp en Wervik vanaf april 2019 definitief te sluiten.
Lees meer
Alles bekijken

Wij helpen je graag!


Snelste manier om geholpen te worden of de juiste dienst/persoon te pakken te krijgen: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag: 8.30u. - 17u. (op vrijdag tot 12u.)
 
OPGELET: 
 • Wijzigingen vanaf 1 april 2019:
  • Nieuwe openingsuren in de ACV-kantoren Brugge (Sint-Kruis en Sint-Michiels), Gistel, Menen, Torhout en Wevelgem (meer info).
  • Sluiting van de kantoren Oostkamp en Wervik (meer info).
 • ACV-dienstencentrum Harelbeke - is uitzonderlijk gesloten op vrijdag 29 maart.
 • Donderdagnamiddag op afspraak - In de meeste ACV-dienstencentra kan je sinds november op donderdagnamiddag uitsluitend op afspraak terecht (meer info).
 • Gewijzigde openingsuren - In de regio's Diksmuide-Veurne en Ieper-Poperinge-Wervik zijn de openingsuren begin november gewijzigd (meer info).

Schrijf je nu in...

Europa dat zijn wij

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

190319 Banner betoging racisme
MRT 19

Betoging tegen racisme op 24 maart

Racisme zorgt nog steeds voor uitsluiting en discriminatie in onze samenleving. Op 24 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, manifesteert het ACV mee voor een menswaardige en gelijke samenleving en tegen racisme en discriminatie. We starten om 14 u. aan het Noordstation in Brussel.
2019-03-14 Kamercommissie sociale zaken is het eens over stemrecht voor uitzendkrachten in de sociale verkiezingen
MRT 14

Uitzendkrachten krijgen stemrecht bij sociale verkiezingen!

Vandaag debatteerde en stemde de Kamercommissie sociale zaken over het wetsvoorstel dat uitzendkrachten toelaat hun stem uit te brengen tijdens de sociale verkiezingen van 2020 in de onderneming waar ze langdurig aan het werk zijn. Dat recht op inspraak voor uitzendkrachten is belangrijk. Want afspraken over loon, vakantie, veiligheid, uurregelingen enzovoort worden gemaakt in het bedrijf waar ze werken. Nadat deze discussie in 2016 nog uitliep op een sisser, kwam er vandaag wel een heel ruime meerderheid in de Kamercommissie. Alle fracties in de commissie steunden het stemrecht voor uitzendkrachten. Enkel de MR onthield zich bij de stemming. 
2019-03-13 Krijgt de uitzendkracht eindelijk een stem in de sociale verkiezingen?
MRT 13

Krijgt de uitzendkracht eindelijk een stem?

Inspraak voor werknemers via sociale verkiezingen is vanzelfsprekend. Maar tot nu toe worden uitzendkrachten nog steeds uitgesloten om te stemmen in het bedrijf waar ze langdurig werken. Morgen beslist de Kamercommissie sociale zaken over een voorstel dat uitzendkrachten toelaat deel te nemen aan de sociale verkiezingen van 2020 in de onderneming waar ze langdurig aan het werk zijn. 
190311 Banner klimaatmanif
MRT 11

Stap mee voor het klimaat!

Op vrijdag 15 maart vindt er in Brussel een grote klimaatbetoging plaats. Het ACV steunt dit initatief en zal met een delegatie aanwezig zijn. Heb je ook zin om mee te gaan? Kom dan om 13 uur naar het Rogierplein (vlakbij het Noordstation).
190306 Stemrecht uitzendkrachten
MRT 6

Stemrecht ook voor uitzendkrachten!

De aftrap voor de volgende sociale verkiezingen is gegeven. In mei 2020 kiezen werknemers hun nieuwe afgevaardigden voor de ondernemingsraden en de Comités PB. Uitzendkrachten worden tot op heden uitgesloten van dit democratisch proces en mogen geen stem uitbrengen, althans niet in het bedrijf waar ze daadwerkelijk werken. Dat ze al maanden- of zelfs jarenlang aan de slag zijn in hetzelfde bedrijf verandert niets aan de zaak. Dat vinden we discriminerend en onrechtvaardig. Het ACV voerde hiervoor reeds actie in 2016, en we doen dat nu opnieuw!