• 28 april: Werelddag voor veilig en gezond werk

  ACV 28 april Werelddag voor veilig en gezond werk 720
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV Sociale verkiezingen 2016
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Het nieuws uit West-Vlaanderen Regionieuws

Alles bekijken
Solidariteit is één van de grote pijlers en waarden waarop de kwb en breder het sociaal middenveld bouwt om onze samenleving een meer menslijk gelaat te geven. Door te werken aan solidariteit doen we een inspanning om de maatschappij rechtvaardiger te maken, om te zorgen dat de ongelijkheid verkleint en geven we uiting aan onze overtuiging dat ieder mens gelijkwaardig is.
Zijn er echter grenzen aan onze solidariteit? 
Lees meer
In Waregem
Info: Leven met onzekerheid in tijden van groeiende risico’s
Sinds enkele jaren volgen de crisissen elkaar op: economisch en financieel, klimaat, vluchtelingen, terreur… Ook persoonlijk leven we met meer onzekerheid: verlies van werk, vaste relatien enz.
Onzekerheid maakt ons bang. Waar gaat het met onze samenleving naartoe?
Lees meer
ACV West-Vlaanderen stuurt boze varkens naar de Grote Parade
Op zondag 20 maart gaat de tweede Grote Parade van Hart boven Hard uit. ACV West-Vlaanderen roept ten volle op om mee te stappen. Omdat we geloven in de vele alternatieven, waar deze regering niet in (wil) geloven. Alternatieven die moeten leiden tot een warmere samenleving, met meer kansen, meer rechtvaardigheid, meer samenhorigheid.
Vorig jaar maakten we ons in De Grote Parade nog sterk: ‘Er is wel een alternatief!’ Dit jaar willen duizenden individuen en honderden kleine en grote organisaties de aandacht vestigen op de vele initiatieven waar nu al wordt gewerkt aan een meer faire, menselijke, solidaire, duurzame samenleving. Ook in onze regio bulkt het van zo'n - nog vaak - verborgen initiatieven. Je kent ze vast wel, je bent supporter, of je maakt er misschien deel van uit! Help mee deze initiatieven voor een samenleving met een plus in de kijker lopen! 
Lees meer
Actuabar op de vlucht
Asielcrisis: vooroordelen en harde realiteit
Het was hét nieuws in 2015 en is nu nog steeds niet uit het actualiteit weg te denken: de massale vlucht naar Europa uit de vele oorlogsgebieden. Diverse media slaan ons om de oren met verschillende beelden, gebeurtenissen en meningen over de asielcrisis.
Lees meer
Michel Maus te gast
Op donderdag 25 februari was professor fiscaal recht Michel Maus te gast in Assebroek (Brugge). Hij gaf er zijn visie over de taxshift. Zijn conclusie was dat deze belastingverschuiving geen historische fiscale hervorming was en de fundamentele ongelijkheid in belastingdruk grotendeels verder laat bestaan (en zelfs versterkt op bepaalde punten).
Lees meer
Alles bekijken
Uitzonderlijk gesloten

Uitzonderlijk gesloten

Alle ACV dienstencentra en secretariaten zijn gesloten op donderdag 5 mei, vrijdag 6 mei en maandag 16 mei. Ook telefonisch zijn we niet bereikbaar.
Contacteer ons

ACV is er voor u !

Hier vind je info over onze dienstencentra. 
Telefonisch zijn we bereikbaar op: 

051/23 58 00 

Bereikbaar elke werkdag:
8.30u - 17u (niet op vrijdagmiddag)

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV 2016-04-28 Regering organiseert sociale dumping in het kwadraat
De regering heeft beslist dat de vergoedingen die men verkrijgt voor diensten aangeboden door bedrijven zoals Uber of AirBnB tot een bepaald jaarlijks plafond worden vrijgesteld van gewone personenbelasting. En ze worden volledig vrijgesteld van sociale bijdragen. “Op het moment dat  de federale regering steunmaatregelen voor de getroffen Brusselse economie aankondigt, vernietigt ze met deze beslissing duizenden jobs in horeca en taxisector. Politiek cynisme kent blijkbaar geen grenzen”, aldus het ACV.
Lees meer
ACV SV 2016 Sociale verkiezingen
Op basis van documenten van het Fonds Arbeidsongevallen (FAO) stelt het ACV vast dat het aantal arbeidsongevallen dat geweigerd wordt door verzekeraars stijgt. Een aanzienlijk deel van die weigeringen is bovendien onterecht. Zo schuiven verzekeraars de factuur door naar de ziekteverzekering, werkgevers en slachtoffers. Bovenop al het menselijk leed dat vaak gepaard gaat met een arbeidsongeval. Daarom stelt het ACV voor dat  het FAO àlle weigeringen onderzoekt.
  Lees meer
  Trans-Atlantische handelsakkoorden Het Belgische middenveld is ver van gerustgesteld
  Deze week gaat in New York de 13de cyclus van start van de onderhandelingen omtrent het trans-Atlantische handelsverdrag TTIP. Recent vond een ontmoeting plaats in Hannover tussen Angela Merkel en Barak Obama om volop op deze onderhandelingen te wegen. Ze werden ontvangen door tienduizenden manifestanten. 
  De steun bij de bevolking voor TTIP gedaald is inmiddels gedaald tot onder de 20% zowel in Duitsland als in de VS. Een grote coalitie van Belgische middenveldorganisaties drukt nogmaals haar ongerustheid uit. Tot op heden werden er nog geen overtuigende antwoorden aangedragen op de vele vragen die deze akkoorden oproepen.
   Lees meer
   ACV 160422 Standpunt Marc Leemans Visie
   In het begrotingsakkoord van de federale regering werd onder meer een grotere flexibiliteit van de werkweek opgenomen. Het ACV kan enkel besluiten dat deze regering de werknemers zwaar blijft aanpakken en anderen buiten schot houdt. We kregen al de indexsprong te slikken en een tax shift vol gemiste kansen. En naast de aangekondigde ingrepen in onze werkweek wil de regering ook wie ziek is strenger aanpakken.  Dat terwijl de vermogenden, de bedrijven en de fiscale criminaliteit en ontwijking buiten schot blijven. Zeer onrechtvaardig.
    Lees meer
    ACV 160420 Manif de rek is eruit banner
    APR 20

    Manifestatie: de rek is er uit

    Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.
    Meer nieuws